Seger för TG&IF/Vreten !
2014-05-02 16:21
Referat

TGoIF/Vreten - ÅTR 2-0 (1-0) Mål: Johanna 2

då var seriematch nr 2 spelad och med den våran första hemmamatch på en solig men lite kylig Björkvallen, motståndet stod ÅTR för. Truppen var fulltalig 18 st, det har ju nämligen blivit så nu att truppen växt för varje träning så nu måste vi ju tyvärr ställa över ett antal tjejer varje match. Revanchlustan var stor efter förra matchen då vi nästan blev rånade på alla 3 poängen.

Trots att motståndet var bättre nu så satte tjejerna högsta fart direkt och det var inte alls långt borta att vi gjort 1-0 redan på första anfallet. Spelet vi vill spela kommer mer och mer och de första 20 minuterna var riktigt bra där vi efter bra spel kom i anfall efter anfall. Vi har snackat en hel del om vem som går på de olika ytorna när vi anfaller. Vi gjorde också 1-0 efter 5 min då Johanna löpte på den ytan hon skulle och snodde åt sig bollen och tryckte in den vid den vänstra stolpen.

Sedan fortsatte vi med bra spel där vi även hade ett antal vassa hörnor vilka var fantastiskt bra slagna av "Limpan". Men så händer något efter ca 20 min, vi börjar krångla till det med för kort spelavstånd, passa till fel spelare och inte ta jobbet fullt ut. Det höll på att straffa sig då ÅTR hade en blixtsnabb tjej på sin högerkant som gång på gång löpte sig loss och kom till avslut. Men en för dagen storspelande Zandra var som tur var med på noterna och räddade alla avslut som motståndarna kom med.

Vi redde ut stormen och pausvilan kom med möjlighet att rätta till vissa saker. Vi gör även ett målvaktsbyte till andra halvlek för att vi vill få igång bägge våra målisar, ut med Zandra och in med "Krabban" så använde vi även Zandra som utespelare.

Andra halvlek tycker jag tjejerna sköter riktigt bra, vi fick stopp på deras högerkant och vi fick tillbaka ett bra spel där vi återigen allt som oftast spelade bollen både enkelt och till rätt spelare. Tuffheten i närkamperna var också tillbaka samtidigt som "Krabban" lirade väldigt stabilt i målet. Men en ledning på bara ett mål är alltid osäkert så vi ville så gärna få in en boll till.

Målet skulle komma och det på en hörnvariant som vi bara tränat på en gång. Återigen var det "Limpan" som slog en riktigt bra hörna och Johanna kommer perfekt och sätter dit pannan, bollen susar så snyggt in i mål och glädjen var total. Efter det så hade vi ett gäng med chanser där en boll i ribban väl var närmast. Tycker vi var riktigt stabila och segern när vi väl gjort 2-0 var aldrig i fara. Precis före slutsignalen fick ÅTR iväg ett halvskott som tog i överkant på ribban och över målet, det var nog det farligaste dom hade i andra halvlek.

Summa: Vi börjar varva upp tycker jag, nu gäller det att förlänga de perioder i matcherna då vi spelar som allra bäst. men Zigge Zagge blev det GÖTT MOS.