Fotboll

Tung förlust för damlaget (referat)
2014-05-27 17:22

TGoIF/Vreten- Axvall/Skarke 1-2 (0-2) Mål: Johanna

En blytung förlust blev facit efter hemmamatchen mot Axvall/Skarke på ett soligt Ulvesborg på söndagskvällen. Inget att sticka under stolen med utan att vi har problem med att förvalta våra målchanser.

Vi startar återigen matchen riktigt bra och är det spelförande laget, till skillnad mot motståndarna så bygger vi ju inte upp laget efter ett par spelare utan vi kör som ett enat lag vilket ger oss en stor trygghet även när vi har några tjejer borta. 0-1 kommer på en hög lyftning som går över Zandra i målet. Lite surt då det är vi som skapat en del chanser.

Skarke är inte ofarliga i sina anfall men ganska ensidiga och inte så svåra att läsa sönder. Tjejerna fortsätter att jobba på men kommer in i en liten svacka där vi inte alltid tar rätt beslut. Skarke får en kontring där Blom är väldigt nära att som ensam back bryta men motståndaren får med sig bollen och gör ett snyggt mål till 0-2.

Snyggt var det däremot inte när det brände till ordentligt i skallen på en motståndartjej, hon sparkar helt enkelt ner Jasse när bollen är på ett helt annat ställe och det röda kortet kommer direkt. Om vi spelat helt jämt med Skarke fram till utvisningen så var det nu helt vår match. Pausen ägnade vi åt att snacka ihop oss och gå ner på en 3 backslinje där vi satte planens bästa spelare Julle som central mittback. Sedan var det till att börja med 5 på mitten.

Andra halvlek äger vi och spelar riktigt bra fotboll, alla är på hugget för att få till några mål så vi kommer ikapp. En och annan kontring får vi mot oss men våran helgjutna backlinje ihop med Zandra i målet tar hand om det hela. Flera hörnor får vi där det är nära på några stycken, Alma är fri med målisen men hon lyckas rädda, Johanna drar på ett långskott som målisen räddar på nåt konstigt sätt med fötterna. Ja så höll det på i andra halvlek, oerhört frustrerande att vi inte får in bollarna i mål.

Men så efter 74 min drar Johanna iväg som den stridsvagn hon är, bryter sig förbi några motståndare och hamnar ute på högerkanten där hon drar iväg lädret mot mål. Klang och jubel när bollen dalar in i bortre burgaveln och nu hade vi ordentlig kontakt. Måste säga att tjejerna gjorde precis allt dom kunde för att få till en kvittering men som sagt så har vi det svårt med våra avslut just nu. Slutet kom och som sagt en blytung förlust blev det.

Summa: Även före utvisningen så visade vi att vi spelade en bättre fotboll än Skarke, skillnaden låg då i avsluten på mål. Andra så är vi klart bättre spelmässigt och borde allt fått med oss minst 1 poäng.