Valtorp - TGoIF/Vreten 4-5 27/9 (referat)
2014-10-05 18:36
Valtorp - TGoIF/Vreten 4-5 (0-2)
Mål: Melissa, Johanna. Schander, Sofia, Josefine

Sista matchen för säsongen och bortamatch mot Valtorp på ett blåsigt Brovalla. Av olika anledningar mest sjukdom så saknades en hel del tjejer vilket gjorde att jag fick kalla in Schander så vi fick ihop 13 spelare. matchen blev en riktig svängig historia där det böljade fram och tillbaka mest hela tiden. Det var svårt att få till spelet i blåsten men tjejerna försökte och stundtals såg det riktigt bra ut. mest glädjande var det att våra ytterbackar följde med upp i alla anfall, det gjorde det svårt för motståndarna. 
Frispark på vänsterkanten ca 25 meter från mål, Melissa tog den och drog den rakt i mål riktigt snyggt. Sedan växlade det med chanser åt båda håll. Efter 27 min bryter sig Johanna igenom och smäller in bollen från snäv vinkel vilket blev siffrorna i halvlek. Andra halvlek började med att Schander snyggt lobbade in 3-0 efter 2 min men effekten av det blev att vi trodde det var klart vilket man aldrig kan göra. Två snabba mål i baken i minut 55 Och 58 betydde att nu osade det katt igen, men i minut 60 snappade Sosso åt sig bollen och kunde snyggt lyfta in den till 4-2 pust.
Men Valtorp gav sig inte utan minut 69 nytt mål i baken till 4-3 och vi var jagade igen. Nu började också några av tjejerna bli trötta + att jag fick byta ut Johanna pga skada men alla kämpade på bra. Så sätter påpassligt Josse in en ny lyftning i mål till 5-3 i minut 84 och nu är det väl klart ändå? Nix Valtorp kontrar med att göra 5-4 två minuter senare. men sedan var det slut på alla mål och seger med 5-4 vilket gjorde att vi slutade 4:a i årets serie.
Stjärnor:
3=Mattis,90 min bra jobb och med upp i alla anfall
2=Mirre, stabil som vanligt i mittlåset
1=Vickan,jobbade stenhårt och bra
TGoIF/Vreten-Tymer/Lerdala 5-2 (referat) 21/9
2014-09-27 14:51

TGoIG/Vreten - Tymer/Lerdala 5-2 (1-1)

Mål: Jennifer Johansson 3, Johanna Almgren, Linnéa Dahlén  
Säsongens sista hemmamatch spelades på Björkvallen mot Tymer/Lerdala. Vårmatchen var en svängig historia där vi hamnade i ett 1-4 underläge men lyckades hämta upp till 4-4. En stor och stark trupp mötte upp på Björkvallen och målet var naturligtvis en seger. Hade gjort några små förändringar i laget samt några justeringar på våra frisparkar, var mycket spännande att se hur det skulle fungera. Fungerade gjorde det verkligen, första 20 min dominerade vi totalt där vi pressade stenhårt högt upp i planen och vann mängder med bollar som vi med snyggt och effektivt anfallsspel skapade mängder med farliga chanser på. Ja alltså en ledning med 4-0 efter 20 min borde det nog varit, Sosso öppet mål drar bollen i ribban, Malin öppet mål drar bollen i burgaveln, Johanna friläge drar bollen rakt på målisen, Jennifer friläge sjuter utanför, flera hörnor där det var väldigt nära, många bra skott, ja jag skulle kunna räkna upp ett antal till så förstår ni hur det såg ut.
1-0 stack vi ju dock emellan med och snyggt var det, bollen gick som på räls ända från Zandra genom Malin, Mirre och Johanna som snyggt spelar in bollen till Jennifer som med öppet mål rullar in bollen. Efter ca 20 min blir vi kanske lite för säkra eller bekväma för helt plötsligt är vi tillbaka i lite gamla synder där vi håller bollen för länge, svårt att vända spelet samt ligger lite för långt ifrån i markeringen, vips så jämnade ju naturligtvis spelet ut sig. Det betyder ju att vi måste hålla uppe koncentrationen i spelet för då är vi ett av seriens bästa lag men börjar vi fuska lite ja då blir vi sårbara. 1-1 kommer också efter 25 min där vi missar en brytning i backlinjen vilket ger Tymer ett friläge som dom sätter. Resten av halvleken är lite böljande med fortsatt en del missade chanser från vår sida.
Andra halvlek börjar vi lite trevande utan att det för den skull var nån direkt fara på taket. Men det skulle komma en kalldusch i minut 55 då T/L får en hörna från höger, snyggt slagen och vid bortre stolpen får dom klockren träff med skallen utan chans för Z i målet. bara att erkänna att det var ett riktigt snyggt mål, men också en väckarklocka för tjejerna att nu är det dags att lägga i högre växel om det skall gå vägen. Som tur var så fanns det både 1 och två växlar att peta in. Resten av matchen visade sig bli en uppvisning av våra tjejer där spelet var juvligt att titta på. Mängder med fina kombinationer, bra löpningar,tufft försvarsspel samt mängder med chanser.
Johanna håller sig framme och sätter in 2-2 vilket fick ev nervknutar att helt lossna, nu var det bara en tidsfråga innan tjejerna skulle avgöra matchen. Så fick vi ju äntligen göra mål på hörna då Linnet rusar mot första stolpen och hänger in 3-2 med skallen. Nöjda? Nix inte på långa vägar utan full rulle framåt och 4-2 kom som ett brev på posten av Jennifer. 5-2 var återigen en snygg upprullning där Josse till slut skarvar bollen till Jennifer i straffområdet och i friläge sätter in bollen. Jag skall vara riktigt ärlig nu, Utan så bra målvaktsspel från T/L målisen så skulle/borde vi nog vunnit med 2 siffrigt med tanke på alla chanser. Men det bryr vi oss inte om nu utan seger är seger och 3 poäng in på banken "Gött Mos" Det skall också sägas att det var en riktig lagseger, jag sa före matchen att jag hoppades på att alla ville deltaga så mycket som möjligt i matchen och att samspelet över hela planen är viktigt för att vi skall lyckas. Så blev det också för det var ett väldigt gött driv i alla tjejer under 90 min, ingen nämnd ingen glömd, det är med den inställningen vi presterar som allra bäst tjejer.
Tänkte bara nämna att jag nästan tyckte synd om vänsterbacken i T/L sista kvarten, skickade nämligen in Alice på högerkanten och jösses vilken lekstuga hon hade med den stackars backen resten av matchen, en fröjd att skåda Vill också nämna en riktigt bra comback av Lisa som var lite ringrostig i sitt första inhopp men alldeles lysande i inhopp nr 2.
Stjärnor:
3= Melissa så bra och vass framåt som jag vill att backarna skall vara.
2= Jennifer, ja 3 mål talar för sig självt, kunde blivit några till
1= Johanna för dagen lysande som forward, precis dom tuffa löpningarna jag ville ha
Bonusstjärnor till hela truppen för en go inställning och ett lika gott humör, ja helt enkelt KANON

Björsäter-TGoIF/Vreten 13/9 (referat)
2014-09-21 14:26

Björsäter - TGoIF/Vreten 1-1 (1-0)

Mål: Jennifer Johansson

Matchen mot Björsäter spelades på lekevi konstgräs vilket var en svår omställning för tjejerna. Första halvlek var inte så vass spelmässigt, däremot så var den tuff med många hårda närkamper som tjejerna stod upp bra i. Lite trevande start ca 5-10 min därefter var halvleken helt jämn vad gäller spelet. Efter 18 min så gör Björsäter väldigt turligt 1-0 på en riktig strumprullare som går i en hög båge över Zandra i målet, inte en chans att försvara sig mot ett sånt mål. Men vi tuggade vidare och skapade också några chanser men 1-0 stod sig till paus. Andra halvlek tryckte vi på redan från start och började mala ner motståndet, nu var också spelet betydligt bättre och även försvarsspelet var riktigt bra över hela planen. Zandra som var säkerheten själv i målet hade en ganska lugn halvlek. Vi skapade chanser som vi nog borde gjort nåt mål på men det ville sig inte i avsluten. En lustig situation var när jag gick ut till kanten för att tala om för Mirre att vi skulle gå ner på en 3-backslinje, då garvades det en del i motståndarbåset vilket dom snabbt skulle få äta upp. Skickade upp Julle i anfallet så vi körde med 3 st forwards och jag tror det tog max 2 min innan Jennifer satte bollen i mål till 1-1 skrattar bäst som skrattar sist. Tillbaks med Julle igen för att säkra upp. Sedan hade vi ett friläge som brändes samt att vi skulle haft en solklar straff då en motståndartjej tar bollen med handen långt uppe vid axeln, där är det inte naturligt att ha händerna så där blev vi nog rånade på 3 poäng. men 1 pinne tog vi och väldigt välförtjänt eftersom vi körde slut på motståndarna i andra halvlek.

Stjärnor:

3= Alma som var väldigt bra

2= Melissa`s andra halvlek grymt bra

1= Malin, sprang längst av alla

  Det går inte att skriva svar i den här konversationen.
  Markera meddelanden att ta bortVälj meddelanden som ska markeras som skräppost
  referat Axvall/Skarke-TGoIF/Vreten 31/8
  2014-09-04 10:36

  Axvall/Skarke - TGoIF/Vreten 3-0 (1-0)

  Dags för returmöte mot serieledande och obesegrade Skarke på bortaplan. En på förhand tuff uppgift det visste vi men vi visste också att vi hade en stark och spelsugen trupp som tänkte sälja sig dyrt. Vi satte högsta fart från början och tryckte tillbaka Skarke rejält med aggresivt försvarsspel och effektivt passningsspel. Ja jag sticker inte under stol med att de första 30 minuterna var årets bästa från vår sida. Gång på gång tog vi tillbaka bollen högt upp i planen och kunde därifrån starta nya anfall. Vi var bara millimeter från att ta ledningen på en av våra fortsatt riktigt bra hörnor. Det var full kalabalik i hemmaförsvaret innan dom fick bort bollen. Vi hade också snackat om att hålla ihop lagdelarna så inte laget blev så långt och även den delen skötte tjejerna perfekt. Men det brukar ju funka så att mot lag med så duktiga kontringsspelare som Skarke har så har man heller inte råd med misstag, det fick vi känna på efter 31 min då vi strulade till det för oss och Skarke var inte sena att utnyttja det genom att göra 1-0. Rikigt surt då vi dominerat matchen så långt. Målet gjorde att sista 15 min i första halvlek var spelet helt jämt. Vi rättade till några saker i halvlek och sedan började jakten. Det måste också erkännas att Skarke är ett riktigt bra lag så uppgiften skulle inte bli lätt. Men tjejerna gick ut och jobbade kopiöst för att få till en kvittering, nu var det dock bättre fart på Skarkes tjejer så spelet var helt jämt där det gällde att både anfalla och försvara med rätt balans. Vi skapade några halvchanser samt några hörnor samtidigt som Skarke var giftigare framåt än dom var i första halvlek. Precis när jag och Mulle började snacka om att vi snart skulle gå ner på 3 backar och upp med 3 anfallare så sätter Skarke 2-0 på en frispark som lite oturligt rinner in i mål, tid 70 min. Då var det inget att tveka på utan resten av matchen gick vi på en 3-4-3 uppställning för att försöka få till ett par mål. Dock utan resultat utan med 7 min kvar punkterar Skarke matchen genom att göra 3-0 på en snyggt slagen straffspark. Bara att erkänna att Skarke är seriens bästa lag men att när vi spelar som i söndags kan matcha dom alla dagar i veckan. 3 matcher kvar och bara att bryta ihop och komma igen. Stjärnor:

  3= Johanna tuff och oöm som vanligt

  2= Linnet stentuff i försvaret

  1= Elina slutar aldrig att kriga

   Det går inte att skriva svar i den här konversationen.
   Markera meddelanden att ta bortVälj meddelanden som ska markeras som skräppost
   TGoIF/Vreten-Tidavad IF
   2014-08-24 11:20
   VÄLKOMNA till Ulvesborg 18.00 ikväll för att se damlaget ta emot Tidavad . Ett gäng väldigt taggade tjejer som är redo att kicka igång höstens matcher!
   / damerna
   Spelade matcher
   Kommande aktiviteter
   Inga aktiviteter inbokade
   Nyheter från föreningen
   Tidaholms G&IF, 24/10 06:58 
   Tidaholms G&IF, 20/10 06:49 
   Tidaholms G&IF, 13/10 11:19 
   Tidaholms G&IF, 09/10 16:12 
    
    
   Köper ditt virke ! Ring 070-6254421