SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Ulvåkers IF
vs
Tidaholms GoIF
Ulvåkers IFvsTidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 augusti, 18:45
Plats:9 Bortaplan
Sent mål fällde TG&IF på Åbrovallen
2020-08-07 21:18
Mikael Axelsson gjorde TG&IF:s mål i träningsmatchen mot Ulvåker.

TG&IF förlorade träningsmatchen på Åbrovallen.

Hemmalaget vann med 2–1 efter att ha avgjort i slutminuterna.

– Vi har haft två tuffa matcher i veckan mot två bra division 4-lag. Sedan finns det detaljer vi behöver putsa på till inför höstpremiären på lördag, sa tränaren Patrik Andersson.

På lördag spelar TG&IF om poäng igen då laget åker till Göteborg för att möta Stenkullens GoIK. Fredagskvällens match mot Ulvåkers IF var ett genrep inför höstpremiären.

– Det var ömsom vin, ömsom vatten, betygsatte tränaren Johan Åhnborg.

– Jag tycker att vi gjorde en rätt bra första halvlek. Vi gjorde många saker bra. Vi var dominanta och vi ägde mycket boll. Om sedan Ulvåker föll hem eller om vi tryckte tillbaka dem… det kanske var en kombination. De spelade bra försvarsspel hur som helst men vi skapade ändå tre riktigt bra lägen, sa Patrik Andersson.

TG&IF:s tränarduo tyckte att deras lag nog borde ha gått till halvtidsvila i ledning. Men ställningen var 1–1 efter att hemmalaget tagit ledningen och giffarna kvitterat på straff.

– Deras ledningsmål kom efter att vi hade varit tre mot två, men tappade bollen och de ställde om, sa Åhnborg.

– Anfallet där vi fick straff var fint hela vägen fram till att Jonathan Demersjö blev fälld, sa Andersson.

Precis som i seriespelet tog Mikael Axelsson hand om straffskyttet och sköt 1–1.

Med tre minuter kvar av full tid avgjorde Ulvåker, då hade Filip Ljungberg blivit utvisad strax innan.

– Vi var sugna på att göra 2–1 trots att vi var en man mindre och åkte på en kontring efter att vi hade varit i anfall, sa Åhnborg och fortsatte:

– Vi mötte ett bra Ulvåker. De gjorde en bra match. För oss känns det som om det var en helt okej insats sett till hur de här två veckorna efter sommaruppehållet har varit. Vi har kört på hårt och det märktes att det där sista klippet kanske inte fanns där som det finns när man är toppad. På det sättet var det här en otroligt bra match för oss, att vi fick gå in med halvtunga ben. Vi tycker att vi ligger rätt i belastning med en vecka kvar till höstpremiären. Det är så här det ska se ut. Om det hade varit en seriematch hade vi tänkt annorlunda.

Patrik Andersson var inne på samma linje:

–  Träningsplanering är lagt utifrån matchen mot Stenkullen. Nu har vi fått två tuffa matcher mot två bra division 4-lag och vi gjorde det rätt okej. Sedan finns det detaljer i spelet vi behöver putsa till till på lördag. Vi ska förstärka det som var bra och justera det som inte riktigt fungerade lite.


Ulvåkers IF – TG&IF 2–1 (1–1)

Mål TG&IF: Mikael Axelsson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang