SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Ekhagens IF
0 - 7
Tidaholms GoIF
Ekhagens IF0 - 7Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 oktober, 14:00
Plats:Junebäckens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000088008
Samling:13:00
Storseger för TG&IF i Jönköping
2021-10-16 16:22

Fler bilder (+30) >>

Fyra mål mot Vårgårda IK.

Sju mål mot Ekhagens IF.

Sent om sider har TG&IF fått igång målskyttet.

– Det är ju skönt så klart, att vi får utdelning, i och med att skapat så många chanser som vi har gjort under hela säsongen, sa tränaren Patrik Andersson efter 7–0-segern i Jönköping.

Matchen mot Ekhagens IF inne på Junebäckens IP började dock lite småsegt sett med svartvita ögon. Giffarna hade svårt att få tag på bollen inledningsvis och hamnade litet långt ifrån hemmalaget som förde matchen under den första kvarten. Sedan började Giff äta sig in. Mikael Axelsson hann med en stolpträff innan brorsan Axel fick bollen av Nils Lennartsson och lobbade in 1–0 efter 32 minuter. Därmed var Axelsson målskytt för tredje matchen i rad.

Och målet såg ut att få hemmalaget att ge upp. Giff vann bollen högre upp i planen och kom i fler attacker. Efter 37 minuter hittade Albin Hoffman Axel Axelsson igen på en inåtskruvad frispak och 2–0 var ett faktum. Innan halvleken var slut hade Hoffman själv fått bli målskytt på frispark och hunnit stuka foten.

Istället för Hoffman på TG&IF:s mittfält kom Love Ahrenbeck in och han behövde bara vara på planen i en kvart innan han sköt 4–0 på volley. 

 

Mål direkt

Alexander Fredriksson byttes in med kvarten kvar. Två minuter senare hade han gjort mål, han också. Och sedan fortsatte målen ramla in. Theo Lidén gjorde 6–0 på frispark och på stopptid fick Lucas Frölin, väldigt välförtjänt, springa in 7–0.

TG&IF har kämpat med målskyttet under hela säsongen. På de två senaste matcherna har laget gjort elva mål. 

– Det är ju skönt så klart, att vi får utdelning, i och med att skapat så många chanser som vi har gjort under hela säsongen, sa tränarren Patrik Andersson.

Hur bra var det i dag?

– Vi började mindre bra första 20 minuterna. Det var bra att vi hade tålamod i vårt försvarsspel, för det var det som lade grunden till anfallsspelet. Nu mötte vi ett bollskickligt lag och det visste vi att vi skulle göra. De ägde mycket boll första 20 minuterna även om de inte skapade så mycket. Att vi fortsatte stätnga ytor tills det fanns ett bra läge att kliva dit gjorde vi på ett väldigt bra sätt, sa Andersson.

Redan på onsdag spelar TG&IF igen då topplaget Åsarp-Trädet FK kommer till Ulvesborg. 

– Det kommer bli en annan karaktär på den matchen. Åsarp-Trädet är ett lag som spelar på annat sätt än Ekhagens IF och vi måste orka ladda om måndag och tisdag.  

 

 

Ekhagens IF – TG&IF 0–7 (0–3)

Mål: 0–1 (32) Axel Axelsson, 0–2 (37) Axel Axelsson, 0–3 (39) Albin Hoffman, 0–4 (61) Love Ahrenbeck, 0–5 (77) Alexander Fredriksson, 0–6 (86) Theo Lidén, 0–7 (90) Lucas Frölin.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang