SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Vänersborgs FK
vs
Tidaholms GoIF
Vänersborgs FKvsTidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 februari, 15:00
Plats:9 Bortaplan
Bra första halvlek lade grund till segern i Vänersborg
2023-02-25 18:15
Ludvig Fransson gjorde två mål när TG&IF vann med 3–2 i Vänersborg.

En bra första halvlek lade grunden.

TG&IF besegrade division 2-laget Vänersborgs FK på bortaplan med 3–2.

– Vi vann helt rättvist sett över 90 minuter, sa tränaren Patrik Andersson.

Sonny Karlsson gav TG&IF ledningen med 1–0 och Ludvig Fransson ökade på till 2–0. Tränaren Patrik Andersson konstaterade att TG&IF hade ytterligare chanser att göra fler mål mot division 2-laget.

– I första halvlek var vi det klart bättre laget. Det var riktigt bra. Vi var aggressiva och kom ofta rätt i presspelet. Vi dödade deras försök, de kom inte ur vårt tryck och de hade egentligen bara en chans. Den kom där vi slarvade med bollen. Vi å andra sidan hade ett par tre lägen till. Vi utnyttjade deras höga backlinje, hade ett bra tempo, bra fart och gjorde två fina mål, sa Andersson.

Om Giff-tränaren var nöjd med den första halvleken var han inte alls lika tillfreds med hur den andra såg ut. 

– Andra halvlek var lite sämre. Och delar av andra var ganska mycket sämre än första halvlek, sa Andersson och fortsatte:

– Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att det inte fungerade. Vi inledde bra halvleken bra och vi skapade lägen i andra också. De fortsatte stå högt med backlinje och vi hittade in bakom. Sedan började de ösa bollar mot oss och då blev vi för låga i vårt försvarsspel. Vi klarade inte riktigt av ta oss ur det. Det blev kanske lite otydligt om skulle sätta längre bollar eller försöka spela oss ur situationerna. VFK hade ett bra tryck på oss i mitten av andra. 

VFK reducerade två gånger under den andra halvleken, men TG&IF (som hade gjort 3–0 genom Ludvig Fransson i början av andra halvlek) kunde hålla undan och vinna med 3–2.

– Vi vann helt rättvist sett över 90 minuter.

På fredag spelar A-laget igen då IFK Skövde står för motståndet. Avspark 19.00.

– Just nu ligger matchen på Södermalms IP, men det kan bli så att den flyttas till Lillegården. Vi får reda på det i slutet av veckan.

 

Vänersborgs FK – TG&IF 2–3 (0–2)

Mål TG&IF: Ludvig Fransson 2, Sonny Karlsson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang