SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

IK Kongahälla
1 - 1
Tidaholms GoIF
IK Kongahälla1 - 1Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 maj, 15:00
Plats: Kongevi 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000088025
Samling:14:00
Filip räddade en Giffpoäng i Kungälv
2023-05-07 18:21

Fler bilder (+32) >>

0–1-underläge och en man utvisad. Det såg mörkt ut för TG&IF på ett soligt Kongevi. 
Då klev inbytte Filip Lundgren fram och orkade en poäng till giffarna.
– Med tanke på omständigheterna var det en bra poäng, till slut, sa poängräddaren.

 

TG&IF gjorde en stabil första halvlek, och var det lag som skapade de bästa chanserna på Kongevi. Även om målchanserna var lätträknade. Lucas Frölin hade en den riktigt stora chansen, när Theo Lidén hittade anfallaren i djupled. Frölin sköt, men målvakten kom ut bra och gjorde en fin räddning.
– I första kändes det som om vi hade rätt bra lägen. Kom åt dem bra och var det bättre laget. Vi borde ha gjort något mål. Bakåt släppte vi inte till något, vad jag kan komma på under hela matchen. Förutom på den där hörnan. 
I den 61:a minuten fick hemmalaget en hörna från väster. Sebastian Bertilsson Fåglum nådde högst och skallade in 1–0. Strax efteråt blev Sonny Karlsson utvisad. Där och då såg det inte ut som om de svartvita skulle åka hem med poäng från Kungälv.
TG&IF ändrade om en del i laget efter utvisningen. 
– Patrik Andersson och Johny flyttade upp Mikael Axelsson i anfallet för att få lite tyngd. Vi, Simon Herthenk och jag gick ut lite på kanterna. Kongahälla fick mer tid på sig, men vi kom hyfsat rätt i pressen ändå. Det var inte så att de rullade ut oss. Kongahälla var bra och stabila. Framför allt har de duktiga mittfältare.
Till slut, med fem minuter kvar av ordinarie tid, kom ändå en kvittering. Filip Lundgren fick lite tid på sig, och sköt 1–1.
– Jag fick en bra pass av Josip (Maracic), som jag kunde vända med. Jag fick in bollen på min högerfot och sköt vid stolproten.
Poängen var TG&IF:s sjunde på fyra matcher.
– Med tanke på omständigheterna var det bra att ta poäng till slut. 

 

IK Kongahälla – TG&IF 1–1 (0–0)
Mål TG&IF: Filip Lundgren.

 


 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang