TG&IF föll tungt i Alingsås: ”Måste sätta dit någon av alla chanser”

Fler bilder (+8) >>

Massor med chanser.
Men inga mål framåt.
Då föll TG&IF på bortaplan i toppmatchen mot Alingsås IF med 0–1.

Framför allt skapade giffarna målchanser i den första halvleken. Ludvig Fransson hade två bra chanser (varav en stolpträff). Florian Brahimi hade två jättelägen (det ena ett friläge som styrdes undan i sista sekunden, det andra en boll som hemmaförsvararna räddade på mållinjen efter en hörna). Theo Lidén sköt i stolpen. Josip Maracic hade ett par chanser efter inspel snett inåt bakåt. Giff skapade chanser för att gå in till paus med en tvåmålsledning. Istället ledde Alingsås IF efter att hemmalagets Benjamin Hacker slagit ett inlägg från vänster och Erik Gustafsson nickat in ledningsmålet. Chansen var långt ifrån den enda AIF skapade, men ändå – en Giff-ledning i paus hade varit långt ifrån ologisk.
– Det såg ut som många andra av våra matcher. I första halvlek böljade spelet lite grann, och vi tog oss till lägen på ett bra sätt. Sedan har vi en oförmåga att sätta dit bollarna. Det är det som som fällde oss i dag, sa tränaren Patrik Andersson.
I den andra halvleken sjönk tempot. Alingsås drog sig tillbaka, eller blev tillbakatryckta, av TG&IF:s bollinnehav. Men Tidaholmslaget hade oerhört svårt att skapa de där riktigt vassa målchanserna. Josip Maracic hade ett bra skottläge och sköt över. Loke Pernestig sköt strax utanför från distans. Det blev rörigt i samband med några fasta situationer. TG&IF pressade på för ett kvitteringsmål under långa perioder, men klarade inte av att vaska fram den där hundraprocentiga chansen. Alingsås IF vann med 1–0, precis som förra säsongen på Mjörnvallen, och TG&IF:s förlustfria svit på sju matcher bröts.
– Första 15 minuterna i andra jämn, men sedan var det ju spel mot ett mål. Det var oförmågan att göra mål fällde oss. Vi tryckte tillbaka dem helt i andra halvlek, och då möter vi ändå serieledaren på bortaplan, sa tränare Andersson och fortsatte:
– Vi måste sätta dit bollen på någon av alla chanser vi skapade. Just den delen är underkänd. I övrigt gjorde vi vad vi kan.

Alingsås IF – TG&IF 1–0 (1–0)