SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
2 - 1
Götene IF
Tidaholms GoIF2 - 1Götene IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 14 juni, 19:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088065
Samling:18:00
Tre TG&IF-poäng trots nervös avslutning
2024-06-14 21:45

Med kvarten kvar kändes vinsten kassaskåpssäker.

Men sen blev det en nervös avslutning mot Götene. 

- Vi kunde dödat matchen tidigare, säger Johny David efter 2-1-segern.

För många var det studentfredag i Tidaholm. Men för Tidaholms G&IF var det hemmamatch mot Götene IF som stod på dagordningen. En match som TG&IF länge kontrollerade och hade i sina händer, men avslutningen blev nervös. Götene lyckades dock aldrig med sin slutforcering utan giffarna fick med sig en 2-1-vinst. 

 

- Vi kunde ha gjort fler mål och dödat den här matchen tidigare. Men istället blev vi lite passiva, vi stod och väntade lite för mycket i slutet, säger TG&IF-tränaren Johny David. 

 

Redan från start var det TG&IF som tog tag i taktpinnen. De svartvita hade både chanser och halvchanser framåt, medan Götene mest slog ifrån sig och hade svårt att etablera ett eget spel. Det var egentligen inte en fråga om hemmalaget skulle ta ledningen, utan när målet skulle komma. Med fem minuter kvar till paus slet sig David Gegerfelt fri på kanten och testade avslut, returen studsade ut till Florian Brahimi som satte 1-0. 

 

Den andra halvleken fortsatte i mångt och mycket med samma matchbild. Nästan direkt efter paus var det Gegerfelts tur att få skriva in sig i målprotokollet när han ökade på till 2-0. Giffarna hade därefter både två hörnor som, mer eller mindre, rensades bort på mållinjen och ett Max Persson-läge som förtjänade ett bättre öde. Men med kvarten kvar var det istället Götene som gick upp och reducerade till 1-2.

 

- Jag tycker vi kontrollerar matchen totalt fram tills deras mål. Innan matchen pratade vi om att det var viktigt att just kontrollera och försöka döda matchen, vilket vi försökte. Vi kunde ha gjort fler mål där, men istället åker vi på en reducering från ingenstans. Det känns som vi bjuder dem på målet och då blir Götene... de blir liksom Götene och trycker upp allt.

 

Sista kvarten blev nervös, Götene letade efter tänkbara vägar till en kvittering och flyttade fram sina positioner. Men giffarna klarade av att stå emot, slå undan och såg till att de där riktigt heta kvitteringschanserna uteblev.

 

- När lag som Götene går fram på det sättet är de tuffa. De spelar fysiskt, är tuffa i duellerna och chansar i spelet. Det blir lite spänning, absolut. Men som förra veckan när Syrianska forcerade i slutet så klarar vi att hålla undan. Det känns väldigt gött med tre poäng, nu åker vi upp till Forshaga på onsdag och försöker få med oss ytterligare en trepoängare. 

 

Tidaholms G&IF – Götene IF 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 (41) Florian Brahimi, 2-0 (48) David Gegerfeldt, 2-1 (74) Johan Apell 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang