SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
vs
Lidköpings FK
Tidaholms GoIFvsLidköpings FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 14 maj, 19:00
Plats:1 Ulvesborg
”Vi ska vara stolta över vår insats”
2024-05-14 22:44
Léon Lazar gjorde giffarnas mål i DM-matchen mot LFK.

Skulle TG&IF eller Lidköpings FK knipa en plats i kvartsfinalen i DM?
Svaret blev LFK.
Division 2-gänget avgjorde på stopptid på Ulvesborg.
– Vi ska ändå vara stolta över insatsen, sa Giff-tränaren Johny David.

Léon Lazar ordnade 1–0 för TG&IF när han fick träff på en boll som damp ner framför honom efter att Valmir Brahimi kastat ett långt inkast. Målet gjordes i åttonde minuten och ledningen höll sig fram till den 29:e (kvitteringen på en hörna). LFK hade en hel del boll i första halvlek. TG&IF fick mer att säga till om i slutet av halvleken, och i den andra akten var de svartvita bra under långa stunder. 
Lagen hade var sin riktigt bra chans att ta ledningen. David Gegerfelt fick huvudet på en boll efter 68 minuter, men dessvärre gick bollen rakt på gästernas målvakt. Med tio minuter kvar fick bortalaget straff, men då klev Theo Sörman fram och höll giffarna kvar i matchen. 
I den 92:a minuten fick LFK en frispark. Romeo Maxwell Dahlén sköt och bollen letade sig in i mål till 1-2 för LFK. Ridå.
Spelmässigt fanns det en hel del positivt att ta med sig för de svartvita.
– Vi snackade i halvtid om att om pressa dem högre. Om de ska slå en lång boll, då ska de få slå den från långt ner i planen. Vi höll våra positioner bra och gjorde dem stressade. Vi blev också bättre i vår speluppbyggnad i andra halvlek och hade jättefina kombinationer. Men det är tråkigt att förlora på stopptid. Jag ska in och pusha grabbarna nu, för vi ska vara stolta över insatsen, sa tränaren Johny David.
TG&IF möter IF Karlstad i seriespelet på söndag. På onsdag kommer Jönköpings Södra IF till Ulvesborg för den första omgången i Svenska Cupen.

 

Distriktsmästerskap
TG&IF – Lidköpings FK 1–2 (1–1)
Mål TG&IF: Léon Lazar.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang