Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tidaholms GoIF
4 - 2
IFK Falköping FF
Tidaholms GoIF4 - 2IFK Falköping FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 20 maj, 19:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200109009
Samling:17:45
Giffjuniorerna kämpade till sig tre poäng mot IFK Falköping
2020-05-21 19:24

Fler bilder (+14) >>

Fyra nya mål framåt och en ny hemmaseger.

TG&IF fick kämpa för poängen på Ulvesborg mot IFK Falköping.

– Vi släppte inte in något spelmål den här gången heller, vilket är positivt, sa tränaren Magnus Karlsson efter 4–2-segern.

På onsdagen tog juniorlaget emot IFK Falköping på ett soldränkt och som alltid vackert Ulvesborg. Matchen hann knappt börja innan Giffarna hade tagit ledningen. På en avsparksvariant slog giffarna en krossboll bakom Falköpings backlinje. Neo Gustafsson löpte på bollen, men innan Neo hann få läget blev han hårt tacklad av en Falköpingsförsvarare och domaren pekade på straffpunkten redan efter tio sekunder. Fram klev Alexander Svensson och rullade in bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Giff tuggade på och varrr det klart bättre laget en längre stund. 

När en kvart var spelad och kombinerade Alander Svensson fint på mitten flera gånger om innan han slog ut bollen på kanten till Eric Blom som adresserade ett inlägget på Jakob Lindbergs panna och 2-0 giffarna var ett faktum.

 Första halvtimmen fortsatte väldigt fint av Giff som var det klart bättre laget både med och utan bollen. Efter cirka halvtimmen spelad fick bortalaget en frispark en bit utanför straffområdet som på något konstigt vis hittade in i nätet. 

2-1 till hemmalaget när domaren blåser halvlek.

Giffarna pratar i halvtid om hur de ska hitta tillbaka till den första halvtimmens briljanta spel och andra smådetaljer.

Andra halvlek började och Giff hade alltjämt svårt att hitta ett fungerande spel, endast individuella prestationer bröt Falköpings defensiv. Det gick inte säga annat än att Falköping var det bättre laget i andrar halvlek. Tack vare viktiga räddningar av Theo Sörman i målet kunde giffarna bibehålla ledningen. 

Det dröjde fram till den 76:e minuten innan matchens fjärde mål kom och det var då Jonathan Dittmer som vände på en femöring och smällde in en halvvolley i den bortre gaveln. Det var en nöjd Jonathan efter målet kan man lugnt säga. 

Det dröjde dock inte alls många minuter efter giffarnas utökning förrän IFK fick en straff. Straff var dock ett faktum, Falköpingsspelaren sköt straffen i mål men Theo var inte långt ifrån. Minuterna gick av matchen och det var ett trött Giff som kämpade på planen och längtan efter slutsignalen var stor. Falköping var det lag som styrde spelet och hittade målchanser, från egentligen ingenting lyckas då Jakob få iväg ett skott långt utanför straffområdet som Falköpingsmålvakten trodde skulle gå utanför mål men den studsar på något konstigt sätt in. Målvakten varr lika chockad som Jakob och resten av åskådarna. Detta innebar en 4-2 ledning med endast minuten kvar av matchen. Strax efteråt blåste domaren av matchen och giffarna vann (nåja) rättvist. 

Tränare Magnus Karlsson sa efter matchen såhär om prestationen:

– Jag tycker att vi inledde matchen där vi avslutade den förra matchen och började bra första halvtimmen. I andra halvlek fick vi inte riktigt till försvarsspelet, vi försvarade lite var för sig. Det gjorde att Falköping fick ett större bollinnehav och kunde skapa en del chanser. Tillslut lyckas vi dock freda oss och hålla ihop det, inte heller i denna match släppte vi inte in något spelmål vilket är positivt. Dessutom gjorde vi ju faktiskt fyra mål vilket jag ser väldigt positivt. 

Extra plus får Neo Gustafsson trots en bra laginsats.


TG&IF – IFK Falköping 4–2 (2–1)

Mål TG&IF: Jakob Lindberg 2, Jonathan Dittmer, Alexander Svensson.


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421