Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tidaholms GoIF
1 - 2
Ulvåkers IF
Tidaholms GoIF1 - 2Ulvåkers IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 24 juni, 19:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200106041
Samling:18:00
Ingen svartvit revansch för TG&IF mot Ulvåker
2020-07-05 16:22
Eric Blom i aktion i en tidigare match mot IFK Falköping.

TG&IF hoppades ta revansch för förlusten i vårserien.

Men precis som tidigare under säsongen var det Ulvåkers IF som lämnade mötet med giffarna med tre poäng.

– Även om vi nötte på i matchen hade vi inte tillräcklig kvalité i bollbehandlingen, sa juniortränaren Magnus Karlsson.

Juniorlaget tog emot Ulvåker en solig eftermiddag på vackra Ulvesborg, förutsättningarna gick inte att klaga på. Ett Giff som ville få revansch mot Ulvåker från matchen i vårserien då Ulvåker kunde vinna med knappa 3–2. 

Men innan ens matchen hade hunnit börja hade Giffarna lyckats skapa sig ett underläge i och med att den tilltänkta startspelaren Emil Andersson sträckte sig på uppvärmningen. In i mittlåset gick istället vikarierande mittbacken Alexander Svensson, detta till följd av den avstängning Axel Stäveryd dragit på sig den föregående matchen mot IFK Falköping. 

Matchen startade och det kändes som att Giffarna var trögstartade. Det krävdes att Ulvåker gjorde två mål i mitten av första halvlek innan hemmalaget vaknade till och började spela bättre. 

Giffarna går alltså in i halvlek nummer två med ett underläge 0–2. I paus pratades det om att alla måste höja sig och vilja ha bollen lite mer, våga spela ut.

Andra halvlek började och matchbilden blev en helt annan gentemot första halvleken, ett lag vill ha bollen inom laget och det andra vill sparka iväg bollen så långt som möjligt. Ett Giff som har bollen otroligt mycket inom laget i den andra halvleken kunde vissa stunder skapa tryck framåt men utan utdelning. Giffarna blev mer och mer desperata ju längre matchen gick och med cirka 20 minuter kvar att spela gick Giffarna ner på trebackslinje för att försöka forcera in ett reduceringsmål till att börja med. Ett bra gäng målchanser resulterade inte i något förrän i den 87:e matchminuten då Eric Blom slog en inläggsfrispark som Hugo Thorbjörn lyckades få en touch på. Hugo styrde upp bollen i nättaket med knät(?) och Giffarnas reduceringsmål var ett faktum. 2-1 till Ulvåker med några få minuter kvar att spela. Oturligt nog kom Giffarna aldrig närmare än så och Ulvåker vann matchen med 2–1. 

– Det är ju tråkigt med en förlust, men det var förmodligen en reaktion av söndagens match där vi gjorde det riktigt bra. Även om vi nötte på i matchen hade vi inte tillräcklig kvalité i bollbehandlingen. Vi mötte ett lag som är duktiga på att sätta press och göra det svårt för oss vilket de även straffade oss på ett par gånger, sa tränare Magnus Karlsson kort efter matchen och berömde Eric Blom som matchen spelare i TG&IF.


TG&IF – Ulvåkers IF 1–2 (0–2)

Mål TG&IF: Hugo Thorbjörn.


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421