SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Råda BK
4 - 6
Tidaholms GoIF
Råda BK4 - 6Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 26 maj, 19:00
Plats:Rådavallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200106036
Samling:17:45
Händelserik säsongstart för Giffjuniorerna
2021-06-08 08:29

Det händer grejer när TG&IF:s juniorer spelar match.

I träningsmatchen mot Folkabo IK blev det tre straffar.

Men det var ändå inget mot när giffarna vände 0–4 till 6–4 på en halvtimme mot Råda…

TG&IF:s juniorer har hunnit spela två matcher i det som kallas vårserien och har, efter i alla fall en väldigt minnesvärd prestation, lyckats ta full pott.

– Spelmässigt har varit helt okej i början av vårserien. Det känns som om vi har börjat säsongen där vi avslutade förra hösten och har kunnat bygga vidare på det. Det känns positivt, tycker jag, säger tränaren Magnus Karlsson.

Giffarna inledde med att besegra IFK Mariestad med 2–0.

– IFK Mariestad-matchen var ganska jämn. Jag tycker att vi ägde bollen på ett bra sätt, även om vi inte skapade så många chanser. Det gjorde å andra sidan inte Mariestad heller, så 2–0 var ett rimligt resultat i den matchen, sa Karlsson.

Matchen mot Råda BK blev en match som Karlsson beskriver som ”lite annorlunda”. Råda gjorde 4–0 med halvtimmen kvar att spela.

– Där skulle man ju kunna tro att det var ridå ner för oss, men vi visade fantastisk karaktär och vände sista 30 minuterna och vann med 6–4. 

Har du varit med om det förut?

– Nej, det var första gången och det var riktigt kul. Det kändes också i laget att killarna var riktigt nöjda med att kunna vända på matchen.

Var Råda så mycket bättre än er att de förtjänade att leda med 4–0?

– Jag tycker inte det. Vi hade massor med chanser. Vi hade tre eller fyra frilägen i första halvlek och deras målvakt gjorde en jättebra insats och höll emot. Det kanske spelade in, för vi kände att vi hade spelet och att vi kunde spela oss fram till chanser. De hade väldigt hög effektivitet i sin tur. Det var en skön känsla efter den matchen.

Dessutom en träningsmatch i tisdags där TG&IF vann med 3–1 mot Folkabo IK.

– Vi spelade två matcher mot seniorlag förra säsongen, mot just Folkabo och mot IFK Värsås. Vi har känt på det lite förut. Det var en jämn match, sedan blev det lite tufft emellanåt. Det smällde lite extra mot vad det brukar göra i juniormatcherna. Vi fick två straffar och de en, sa Karlsson.

Det tog kanske en halvtimme innan vi kom in i matchen, men när vi kom in i det då hade vi koll sista timmen. Sedan är det klart att de mattades när vi fick lite fart i passningsspelet. Jag tycker att det var en bra match.

 

Råda BK – TG&IF 4–6

 

TG&IF – IFK Mariestad 2–0

 

Folkabo IK – TG&IF 1–3


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421