Referat: Tidaholms GoIF - Trollhättans BoIS
2021-08-09 22:29, Herrlag

Fler bilder (+21) >>

Seger och viktiga poäng i första matchen efter uppehållet.

Men det satt långt inne mot Trollhättans BoIS.

- Riktigt skönt, säger hattrickskytten Axel Axelsson efter 3–1 (1–1) på Ulvesborg.

Det var tre viktiga poäng som stod på spel när Tidaholms G&IF tog emot Trollhättans BoIS i den första seriematchen efter sommaruppehållet. På förhand låg de två föreningarna precis intill varandra vid det nedre kvalstrecket, TG&IF på fem poäng efter vårsäsongen och Trollhättan på fyra. Hemma på Ulvesborg blev det till sist en 3-1-seger för giffarna, även om det satt långt inne. Stor matchjälte blev Axel Axelsson som stod för samtliga de svartvita målen.

– Det här var skönt, riktigt skönt. Jag tycker vi gör en väldigt bra match, säger Axelsson.

Redan i den sjunde matchminuten hade Axel Axelsson en boll i nät, den fullträffen vinkades dock bort för offside. Istället var det Trollhättans BoIS som tog ledningen med 1-0 efter elva minuter, men ganska snart därefter var TG&IF tillbaka i matchen och tog över allt mer av kommandot. Efter en fast situation dundrade Axelsson in 1-1-kvitteringen i den 22:a minuten, ett resultat som stod sig till pausvilan även om gästerna lyckades sticka upp med en stolpträff.

– Vi gör en helt okej första halvlek, även om det är ett lite slarvigt mål som vi släpper in. Men överlag tycker jag ändå att vi gör det som vi vill göra, vi tuggar mycket i djupled, vinner dueller och kan rulla ungefär som vi gjorde förra året.

TG&IF tog över

I den andra halvleken tog de svartvita över än mer av matchbilden, framför allt gällande det offensiva initiativet. Axel Andersson hade ytterligare en bortdömd boll i nät efter en timmes spel, Filip Lundgren träffade stolpen med kvarten kvar och Max Persson hann med att få nick bortrensad på mållinjen. Men hemmalaget gav sig inte och till sist kom också utdelningen. Med tio minuter kvar satte Axelsson 2-1 efter ett fint inspel av Simon Lundell och bara minuter senare fullbordade samme giffare sitt hattrick när han helt frispelad chippade in 3-1-målet.

– Vi fortsätter liksom att ta löpningarna, det har kanske saknats lite tidigare, och då kommer ju också de där lägena när man hittar sitt spelmönster, säger Axelsson och fortsätter:

– Trollhättan är tuffa, de har en stark forward längst fram som vinner många bollar. När de väl skapade lägen blev det ganska farligt, men jag tycker vi gjorde en väldigt bra match mot dem.

Beskriv ditt sista mål. Det kändes som att du plötsligt blev väldigt friställd?

– Det är en jättefin passning av Nils (Lennartsson) och så ropar jag till Filip (Lundgren) att släppa bollen... det är sådant man tränar för, säger hattrickskytten med ett leende.

Tidaholms G&IF – Trollhättans BoIS 3-1(1-1)

Mål: 0-1 (6) Anton Westman, 1-1 (22) Axel Axelsson, 2-1 (81) Axel Axelsson, 3-1 (86) Axel Axelsson.