2021-10-30 16:48

Fler bilder (+26) >>

TG&IF gjorde säsongens kanske bästa insats mot Åsarp/Trädet senast.

Insatsen mot Råslätt SK var inte lika lyckad.

– Vi mötte ett bra lag, och vi kom inte upp i den nivån vi vill, sa tränaren Patrik Andersson efter 0–1-förlusten i Jönköping.

Att det var Råslätts SK som hade mest att spela för (laget låg under nedflyttningsstrecket inför matchen) syntes omgående. Hemmalaget tog initiativet direkt och förde matchen. Giffarna försökte pressa högt, men kom inte riktigt åt hemmalaget. Efter en dryg halvtimme ändrade matchen karaktär. Och det berodde på ett rött kort.

En spelare i hemmalaget blev skadad i eget straffområde och fick vård. Spelaren reste sig, gick mot den egna avbytarbänken och när domaren sedan satte igång spelet fick Råslättspelaren sitt andra gula kort (det första kom tio minuter tidigare i samband med en situation domaren bedömde att hemmaspelaren försökte få straff). Enligt domarens sätt att se på utvisningssituationen hade hemmaspelaren beträtt planen utan tillstånd. Råslättsspelaren menade att han aldrig hade fått order om att gå av. Det var en förvirrad situation som väckte en hel del känslor.

Mer Giff

Giff fick mer boll efter utvisningen, men hade svårt att utnyttja det numerära överläget. De svartvita sprang mest offside under sista kvarten.

– De började bäst, sedan hade vi en period där vi bättre innan de tog över igen. Vi mötte ett bra lag, och vi kom inte upp i den nivån vi vill, sa tränaren Patrik Andersson.

– Framför allt hade vi inte kvalité nog i de avgörande bollarna. Vi slarvade bort för många bra lägen, fyllde tränarkollegan Johan Åhnborg i.

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt. Giff hade bollen, men hade svårt att omsätta bollinnehavet i mål och målchanser. Istället stack hemmalaget upp med timmen kvar att spela och kontrade in 1–0. Giffs press blev allt intensivare, men den sista passningen satt inte där den skulle under den kyliga eftermiddagen i Jönköping. Hemmalaget var faktiskt närmare 2–0 än TG&IF var 1–1. Råslätt kämpade och slet till sig tre viktiga poäng, i slutet fick de göra det med två man mindre efter en otäck knäskada.

– Vi var inte riktigt där i dag, utan att ta ifrån Råslätt något, för de var bra. Men att vi spelade mer än en halvlek med en man mer utan att göra mål säger en del. Vi ska kunna kötta ner dem då, men vi var inte lika hungriga som de var, sa Patrik Andersson.

Tre omgångar återstår av säsongen. Närmast väntar nu klara seriesegraren Herrrestads AIF för TG&IF.

Råslätts SK – TG&IF 1–0 (0–0)