Tre Giff-poäng i Hjo efter Axelssons sena mål
2021-11-14 16:50

Fler bilder (+10) >>

Tiden höll på att rinna ifrån TG&IF.
Då hittade Mikael Axelsson en öppning och sköt 1–0 via stolpen i Skaraborgsderbyt mot IFK Hjo.
– Det var gött att vinna. Vi slet hela vägen, sa segerskytten.

Efter en ganska blek första halvlek, där TG&IF var det aningen bättre laget och hade en boll i ribban, tog de gulsvarta över helt i den andra halvleken. Giffarna hade bollen mest hela tiden och parkerade mer eller mindre på IFK Hjos planhalva. Sett till bollinnehavet hade TG&IF kanske behövt skapa än fler riktigt bra lägen, för de supervassa chanserna var ganska lätträknade.
Det verkade som om IFK Hjo skulle spela till sig säsongens åttonde poäng, men precis som i säsongens tidigare möte mot TG&IF hade Hjokamraterna marginalerna emot sig. Mikael Axelsson blev TG&IF:s segerskytt när han dunkade in bollen via målvakten och stolpen till 1–0 i matchens absoluta slutskede. Det var inte orättvist, för skulle något lag vinna var det giffarna. Florian Brahimi hade en nick i ribban i andra halvlek och ett bra avslut från snäv vinkel. Skövde AIK-lånet i Hjo-lagets mål, David Engelbrektsson, fick göra en handfull bra räddningar innan han fick kapitulera för Mikael Axelsson.
– Jag bara klippte till mot bortre stolpen och hoppades att den skulle gå mot bortre stolpen, sa segerskytten Mikael Axelsson om målet som avgjorde matchen.
Axelsson konstaterade också matcherna mot IFK Hjo brukar bli jämna tillställningar.
– Jag vet inte varför det blir så. I dag var det ändå bättre än vad det har varit i många av de andra matcherna mot dem. Vi rullade bollen lite bättre nu och hade lite bättre tålamod, men skapade inte så många chanser. Vi har en del chanser ändå och några straffsituationer, men så är det ju alltid. Det var gött att vinna och vi slet hela vägen ut och det tycker jag är bra, sa Axelsson.

IFK Hjo – TG&IF 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 (90) Mikael Axelsson.