SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
2 - 0
Råslätts SK
Tidaholms GoIF2 - 0Råslätts SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 20 augusti, 19:30
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088088
Samling:18:30
Referat: Tidaholms GoIF - Råslätts SK
TG&IF tog tre viktiga poäng mot Råslätts SK
2021-08-20 22:53

Fler bilder (+27) >>

Tre nya poäng in på kontot.

TG&IF vann hemmamatchen mot Råslätts SK med 2–0 efter två mål i andra halvlek.

– Killarna lade ner ett brutalt jobb, sa tränaren Patrik Andersson.

Det skiljde bara två poäng mellan TG&IF och Råslätts SK inför matchen. Det var dock så att lagen kom till matchen på Ulvesborg med, i alla fall poängmässigt, två olika formkurvor. RSK vann sina matcher i inledningen av säsongen, men hade förlorat fem raka matcher inför fredagsresan till Tidaholm. TG&IF hade å andra sidan två raka vinster på hemmaplan och en spelmässigt bra insats i den oavgjorda matchen mot serietvåan Åsarp/Trädet i ryggsäcken.

Inför matchen pratade TG&IF:s tränarduo om vikten av att verkligen lägga ner det jobb som krävs och vara påkopplad igenom hela matchen.

Och de fick se det de ville.

TG&IF pressade gästerna till misstag efter misstag och vann tillbaka bollen högt på offensiv planhalva. Mycket var bra i Giff. Det som saknades, var återigen målen.

– Jag tycker att vi gjorde ett väldigt bra jobb. Första halvlek fick vi press på dem och spelmässigt gjorde vi det väldigt bra. Det var ju nästan spel på en planhalva, sa tränare Andersson.

 

Tidigt ledningsmål

I andra halvlek fick de svartvita en tidig utdelning. En försvarsspelare skavde på Lucas Frölins fötter, och till slut gick Frölin i marken. Domaren pekade på straffpunkten och Mikael Axelsson sköt 1–0, hans femte mål för säsongen. 

Under inledningen av andra halvlek var bra och skapade chanser för ett 2–0-mål, men när målet inte kom jobbade sig Råslätt tillbaka in i matchen. Gästerna fick mer att säga till om och mer boll på offensiv planhalva. Däremot skapade gästerna få riktigt bra chanser.

– Frågan är om det var de som var trubbiga framåt, eller att vi låg väldigt rätt i vårt försvarsspel? Det kanske var en kombination av båda delarna, för det var inte många skott som letade sig fram till Edvin (Lund Borg, TG&IF:s målvakt), sa tränaren Johan Åhnborg, som också hyllade motståndaren.

 

”Bästa laget vi mött i år

– Jag tycker att det var det bästa laget vi har mött i år, sa tränaren Johan Åhnborg.

– Ja, de var väldigt spelskickliga, fyllde tränarkollegan Patrik Andersson i.

Och till slut kunde TG&IF få lite andrum. Vänsterbacken Simon Lundell avslutade ett fint anfall och fick se bollen singla in i målet till 2–0 med dryga kvarten kvar.

– Att få ett mål tidigt och få något att gå på är väldigt viktigt i en sådan här match med många bra spelare. Vi hade ett resultat att gå på och behövde inte sälja oss, konstaterade Åhnborg.

– Andra halvlek blev lite mer "Hawaii", men samtidigt lade killarna ner ett brutalt jobb. Det var en match med två olika ansikten. I första halvlek hade vi dem under fullständig kontroll, det hade vi kanske inte riktigt på samma sätt i andra, men vi vann helt välförtjänst. Det tycker jag, sa Andersson.

Nästa match för TG&IF är bortamatchen mot serieledaren Herrestads AIF. Den matchen, på Undavallens konstgräs, spelas den 28 augusti.

 

TG&IF – Råslätts SK 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 (46) Mikael Axelsson, 2–0 (73) Simon Lundell.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang