Fyra mål, tre poäng – TG&IF starkast mot Vårgårda

Fler bilder (+25) >>

Efter två 1-1-matcher släppte det ordentligt för TG&IF.

Hemma mot Vårgårda IK vann de svartvita med 4-2.

– Fruktansvärt skönt, en välförtjänt seger, säger Florian Brahimi.

När de två föreningarna i april möttes på Tånga Hed vann Vårgårda IK med 4-2. Lördagens match på Ulvesborg blev en spegelvänd historia av den vårmatchen. Den här gången var det Tidaholms G&IF som rättvist vann med 4-2. Det var giffarnas första tre trepoängare sedan 1-0-vinsten mot IFK Hjo och en ordentlig urladdning målmässigt efter de senaste 1-1-matcherna mot Skoftebyns IF och Gerdskens BK.

– Det känns så fruktansvärt skönt, vi har haft några tunga matcher efter vinsten mot Hjo. Vi har spelat på och skapat våra chanser, men vi har liksom inte haft något flyt med oss. Men idag märks det verkligen vilket lag vi kan vara och är på Ulvesborg. Vi krigar för varandra i minsta lilla duell och sätter fyra baljor, det ska vi vara nöjd med, säger Florian Brahimi.

Axelsson inledde målskyttet

Efter en något avvaktande matchstart var det TG&IF som drev upp tempo. Redan efter en kvart löpte sig Axel Axelsson loss på en djupledsboll och satte 1-0-målet. Tio minuter senare kvitterade Vårgårda, men två snabba hemmamål av Brahimi och Max Persson innebar en 3-1-ledning i paus för giffarna. Brahimi dunkade in 2-1-målet från en väldigt snäv vinkel medan Persson stötte in sin egen nickretur efter ett fint inlägg av Mikael Axelsson.

Beskriv ditt mål. Du såg lite förvånad ut efteråt?

– Jag säger väl att avslutet var med mening, säger Brahimi med ett skratt och fortsätter:

– Nej, jag ska inte ljuga nu. Jag var förvånad, helt klart. Mikael slår en jättefin boll till mig och första tanken är att jag slå in den på Axel vid första stolpen. I bollträffen märker jag dock att jag får min favoritträff, det blir liksom ytterskruv på den. Och sen ser jag bara att bollen dimper stolpe in, det var väldigt roligt. Det är ju sällan man gör mål.

Snabbt svar

I den 58:e minuten reducerade Vårgårda till 2-3, där och då hade det potentiellt kunnat bli mer nerv i matchen. Men bara en minut senare satte Max Persson sitt andra mål för dagen när han ökade på hemmaledningen till 4-2. Gästerna var, med sitt raka spel, inte helt ofarliga men TG&IF hade bra kontroll på matchbilden och plockade välförtjänt med sig de tre poängen.

Vårgårda spelar en fotboll utifrån sina förutsättningar och gör det bra, de vågar spela väldigt långt och direkt. Men vi hittade sätt att såra dem väldigt bra, det märks även till chanserna och målen. Vårgårda är duktiga, helt klart, men idag gör vi en riktigt bra match, säger Brahimi och fortsätter:

Det har varit några kämpiga veckor nu efter matchen mot Hjo, men vi har en grym lagkänsla och gör det verkligen för varandra. Det märks även på träningarna och vi försöker ta en match i taget, idag tar vi en välförtjänt seger.

Tidaholms G&IF – Vårgårda IK 4-2 (3-1)

Mål: 1-0 (18) Axel Axelsson, 1-1 (27) Hassan Najafi, 2-1 (30) Floran Brahimi, 3-1 (42) Max Persson, 3-2 (57) Mohammed Abdulrahman, 4-2 (59) Max Persson