SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Götene IF
0 - 2
Tidaholms GoIF
Götene IF0 - 2Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 22 juni, 19:30
Plats:Västerby IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088070
Samling:18:30
Referat: Götene IF - Tidaholms GoIF
”En otroligt härlig vinst” –TG&IF firar midsommar som segrare
2023-06-23 00:12

Fler bilder (+27) >>

Två fina mål, tre Giff-poäng och ett litet hopp uppåt i tabellen.

TG&IF:s spelare kan fira midsommar med ett leende.

– Nu ska avsluta våren snyggt hemma på Ulvesborg på tisdag, sa Florian Brahimi efter 2–0 borta mot Götene IF.

Serien vände när TG&IF åkte till Västerby i Götene under torsdagskvällen. Götene var ett av två lag som besegrade giffarna under våren (Alingsås IF är det andra). I vårmatchen hade TG&IF ett överlägset bollinnehav, ändå var det Götene som åkte hem med en 1–0-seger.

Torsdagskvällens matchbild blev inte helt lik den på Tidaholms konstgräsplan, även om det kanske fanns mer likheter än skillnader. TG&IF hade inte riktigt samma övertag i bollinnehavet även om laget var spelförande. De för dagen helsvarta giffarna (som fick spela matchen i Götenes reservställ) gjorde en bra första halvlek och till slut kom också utdelningen. Josip Maracic sprang sig fri i djupled efter en halvtimme. Han rundade målvakten och placerade in 1–0. Tio minuter senare kom 2–0 efter ett nytt fint Giff-anfall. Edvin Eriksson gav bollen till Maracic som spelade in den framför mål där Ludvig Fransson kunde stöta in 2–0 i öppet mål.

– Vi gjorde två fina mål och sedan kunde vi jobba därifrån, ligga rätt i våra positioner och fördela bollarna på ett bra sätt, sa mittfältaren Florian Brahimi.

Den andra halvleken blev mer avslagen. Götene hade periodvis mer att säga till om, men var aldrig riktigt nära att hota TG&IF.

– Det här var en otroligt härlig vinst, med tanke på den första matchen mot Götene. Vi gjorde en kämpainsats. Vi var kliniska. Vi var smarta. Vi hade pratat mycket i veckan om både första- och andrabollarna. Det är Götenes enda spel, och där var vi hetare än dem. Vi kvävde dem och de var egentligen slut efter 30 minuter. Det kändes otroligt bra, konstaterade Brahimi.

Efter tolv spelade omgångar är TG&IF fyra i tabellen på 22 poäng, fyra efter serieledande Alingsås IF och två bakom IK Kongahälla. 

Giffarna är med.

– Det är en match kvar innan uppehållet. Det krävs att vi laddar om och lägger ner ett jävla jobb mot IFK Uddevalla i nästa omgång. Om vi vill vara med, så som vi har pratat om, då krävs hårt jobb fortsättningsvis. Vi ska avsluta våren snyggt hemma på Ulvesborg på tisdag.

 

Götene IF – TG&IF 0–2 (0–2)

Mål: Josip Maracic, Ludvig Fransson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang