SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
4 - 0
IFK Uddevalla
Tidaholms GoIF4 - 0IFK Uddevalla

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 27 juni, 20:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088074
Samling:19:00
Referat: Tidaholms GoIF - IFK Uddevalla
Tredje raka segern – Giff till sommarvila som vinnare
2023-06-27 22:58

Fler bilder (+32) >>

TG&IF fick bästa tänkbara slut på vårsäsongen.
Storseger – men ändå siffror i underkant.
- Det är vår match, säger Patrik Andersson. 

Sista matchen innan sommaruppehållet, då såg Tidaholms G&IF till att stå för en riktig urladdning. Hemma mot IFK Uddevalla blev det vinst med 4-0. Segermarginalen kunde dock ha varit ännu större, de svartvita skapade en hel uppsjö med kvalificerade chanser. 

– Uddevalla är ett väldigt spelskickligt lag, de är otroligt fina med bollen och det vet vi om. Men vi vet också vilka ytor vi kan såra dem på, vilket vi utnyttjar och gör på ett riktigt bra sätt i dag, säger TG&IF-tränaren Patrik Andersson. 

Josip Maracic rann tidigt igenom gästernas försvarslinje och rullade in 1-0 efter sju minuter. Redan där och då var känslan att giffarna inte tänkte släppa från sig taktpinnen i första taget. Men trots chanser, halvchanser och allt däremellan blev det ingen utdelning i målprotokollet. Mot slutet av den första halvleken tappade TG&IF lite av sitt momentum, men utan att bjuda Uddevalla på någon gratisbiljett till kvittering.

– Sista tjugo av den första halvleken får vi lite problem, vi överlåter bollinnehavet lite för mycket till Uddevalla. Vi kommer lite för långt från, räknar lite fel och blir lite för bolltittande. Uddevalla får energi av att äga bollen... men å andra sidan kan jag inte räkna till en enda målchans för dem.

 

Ökade farten

Under inledningen av den andra halvleken var det märkbart att TG&IF vred upp intensiteten igen. Hemmalaget öste in bollar i straffområdet och var, återigen, flera gånger både nära och väldigt nära. Till sist blev det också en proppen ur-effekt. Sonny Karlsson satte 2-0 och hade bud på mer, innan Josip Maracic och Ludvig Fransson definitivt stängde matchen med 3-0 respektive 4-0.

– Vi gör lite småjusteringar i paus och då blir det återigen mycket bättre, det är bara den där avslutande tjugominutersperioden av första som vi tappar lite. På det stora hela tycker jag att det är vår match, vi genomför den på ett väldigt fint sätt.

Borde det ha stått 4-0 redan i paus?

– Ja, det borde det. Det är skönt att det lossnar i andra halvlek för som sagt, vi gör en väldigt fin match. 

Nästa tävlingsmatch för TG&IF är den 7 augusti på Guldkroksvallen, då mot IFK Hjo i DM-spelet. I serieomstarten, den 12 augusti, väntar hemmaderbyt mot IFK Tidaholm.

– Vi tränar sista gången på torsdag, sen har killarna fått individuella träningsscheman att följa i sommar. Givetvis ska de ha lite ledigt också, vi har kört hårt nu sedan i januari. Men när vi drar igång igen då trycker vi på knappen och startar där vi nu slutade.

 

TG&IF – IFK Uddevalla 4–0 (1–0)
Mål: 1–0 (7) Josip Maracic, 2–0 (57) Sonny Karlsson, 3–0 (69) Josip Maracic, 4–0 (71) Ludvig Fransson


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang