SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
3 - 1
Göta BK
Tidaholms GoIF3 - 1Göta BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 juni, 16:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088063
Samling:15:00
Referat: Tidaholms GoIF - Göta BK
Giffarna vinnare igen – slog Göta på hemmaplan
2023-06-18 19:14

Fler bilder (+20) >>

Tre mål, och tre viktiga poäng.

TG&IF krigade till sig en seger hemma mot Göta.

– Vi fick slita oss till målen, sa lagkaptenen Mikael Axelsson efter 3–1-segern.

TG&IF tog ett kliv upp till fjärdeplatsen i tabellen efter segern i söndags eftermiddag på Ulvesborg. Matchen mellan Giff och Göta BK kompletterade den elfte omgången och nu är halva serien spelad. Alingsås IF, som spelade 3–3 mot Jonsereds IF tidigare i veckan, leder serien på 23 poäng. TG&IF är fyra på 19. Däremellan finns IK Kongahälla och Vårgårda IK på 21 poäng var. 

Det var tre viktiga poäng TG&IF spelade till sig i söndags.

– Ja, det var det. Tabellen hade kanske delat sig lite om vi inte hade vunnit i dag. Då hade vi varit mitten, men nu kliver vi med där uppe, sa lagkaptenen Mikael Axelsson.

Giffarna fick inte riktigt spelet att stämma i hemmamatchen mot Göta BK. Sonny Karlsson gjorde ändå 1–0 på passning av Florian Brahimi och såg till att de svartvita gick till pausvila med ledning. Göta kvitterade på en fin frispark i inledningen av den andra halvleken. Sonny Karlsson nickade in 2–1 på en frispark. Det hann bara gå fem minuter mellan de två målen i andra halvlek. 

Göta förde sedan spelet under stora delar av andra halvlek. 

– Vi kom inte riktigt rätt, så som vi vill spela. Det studsade lite fel och vi vann inte duellerna. Sedan tyckte jag att Göta var ett spelskickligt lag. Att det såg ut som det gjorde var inte bara för att vi inte var på topp, utan även för att de har några fina spelare. Vi fick slita oss till målen, sa Axelsson.

Giff-kaptenen var sist på bollen när TG&IF gjorde 3–1. Loke Pernestig sköt en frispark klockrent i stolpen. Mikael Axelsson nickade in bollen. Eller fick den i huvudet?

– Ja, jag såg att den gick i ribban. Och jag fick flytta huvudet lite. Det gick fort, det gjorde det. Men jag försökte styra in den i mål. Det var en bra frispark av Loke.  Han hade två fina frisparkar i andra halvlek, både till 2–1 och 3–1. Det är viktigt att man har kvalité där.

TG&IF spelar igen på torsdag på bortaplan mot Götene och möter sedan IFK Uddevalla på hemmaplan innan sommaruppehållet.

 

TG&IF – Göta BK 3–1 (1–0)

Mål: Sonny Karlsson 2, Mikael Axelsson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang