SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
4 - 1
Brålanda IF
Tidaholms GoIF4 - 1Brålanda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 08 september, 20:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088107
Samling:19:00
Referat: Tidaholms GoIF - Brålanda IF
Nya viktiga Giff-poäng när Brålanda besegrades
2023-09-08 23:17

Fler bilder (+25) >>

Tre nya poäng in på kontot.
Fortsatt hopp om en topplacering.
– Jag tror, som alla andra i det här laget, att vi går rent, sa Loke Pernestig som fastställde slutresultatet till 4–1 med sitt första Giff-mål.

Efter två raka förluster, i två toppmatcher mot IK Kongahälla och Vårgårda IK, bröt TG&IF förlustsviten senast mot Åsarp-Trädet förra helgen. Och samtidigt gav sig laget en möjlighet att konkurrera om platserna allra högst upp i den nordvästra trean.
För att eventuellt kunna ta sig förbi de övriga topplagen krävs segrar.
Och i hemmamatchen mot Brålanda tog giffarna tre nya poäng. 
Max Persson gav TG&IF ledningen efter 27 minuter. Loke Pernestigs öppnade krossboll förvaltades av Persson, som stod för en fin individuell prestation.
David Frisk slog in 2–0 i öppet mål efter att Ludvig Fransson snott bollen av motståndarförsvaret, skjutit och fått se Florian Brahimi kriga om returen med både målvakt och försvarare. Bollen landade, till slut, framför Frisk som gjorde sitt femte mål för TG&IF.
I andra halvlek reducerade Brålanda efter ett missförstånd i Giff-försvaret. Ett tag stod halvleken och vägde. Men efter att Max Persson och Ludvig Fransson kombinerat sig fram, och Fransson skjutit 3–1, vägde matchen över till hemmalaget. 
Loke Pernestig dunkade in 4–1 i slutet, och sedan hade debuterande anfallaren Marc Agerborn ett friläge för 5–1. Men segersiffrorna stannade vid 4–1. Och TG&IF tog tre viktiga poäng.
För Pernestig betydde målet en hel del.
– Det var verkligen äntligen. Jag har väntat på det. Jag hade ett läge innan, som jag sköt mitt på målvakten. Jag kanske borde ha chippat den. Det var skönt att få göra målet. Det var mycket glädje, och särskilt i ett sånt här viktig läge både i matchen, som vi behövde stänga, och i den här delen av säsongen där vi behöver ta tre poäng. 
Hur upplevde du matchen?
– Jag tycker det var lite tungt första 15 minuterna, men sedan kom vi in i det bra. Vi spelade bra fotboll och gjorde fina mål. Förutom att vi släppte in ett skitmål i andra halvlek tycker jag att vi stängde till det väldigt bra.
Från sidan kändes det inte lika säkert.
– I backlinjen tyckte jag att det kändes stabilt. Och det var positivt att vi bara släppte ett mål. Tre poäng är alltid tre poäng.
Vad tror du om fortsättningen av säsongen?
– Jag tror, som alla andra i det här laget, att vi går rent. 
Är det så?
– Det är det som är målet. Vi ska försöka vinna de matcher som är kvar och konkurrera om första- och andraplatsen.

 

TG&IF – Brålanda IF 4–1 (2–0)
Mål TG&IF: Max Persson, David Frisk, Ludvig Fransson, Loke Pernestig.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang