Fotboll

Oavgjort för damerna i Timmersdala.
2014-06-16 20:01

Tymer/Lerdala - TGoIF/Vreten 4-4 (1-1) Mål: Jennifer Johansson 2, Linda Blank 2

Vilken slutspurt tjejerna bjöd på i bortamatchen mot T/L. Vi kom till start med ganska många tjejer borta av olika anledningar, men efter en del sms så lyckades vi få ihop en trupp på 15 tjejer varav vi återigen fick jaga målvakt. Denise tog på sig uppgiften och gjorde det riktigt bra.
Lite nya positioner gjorde att vi inte fick igång samma fina spel som vi hade mot Björsäter i förra matchen. Det blev lite krampaktigt och en hel del mindre lyckade beslut. Tyckte att tjejerna försökte men det låste sig allt som oftast. Denise i målet får ett friläge mot sig där hon gör en kanonräddning, bra start vill jag lova. Visst vi skapar också chanser men var tillbaka lite i gamla synder där vi inte får rena träffar på skotten. Efter 21 min tar T/L ledningen, det skall sägas att dom var vassare i sina avslut så det var väl inte orättvist.
Vi skapar en hel del hörnor och alla var i stort sett farliga, vi är vassa där tycker jag och kommer säkert göra en hel del mål på dom framöver. 1-1 kommer dock i minut 45, Malin A får en fin boll på högerkanten och driver mot mål, slår sedan en fin passning till Blanken som kommer innanför och som väldigt kyligt rullar in bollen vid högra stolpen. I paus försökte vi få igång tjejerna genom att göra vissa ändringar i laget och rätta till vissa saker.
Men även i andra halvlek så har vi svårt att komma rätt i planen och få till något ordnat spel. Viljan är det inget fel på men vi hade svårt med både mottagningarna och passningarna som inte funkade som vi ville. 7 min in i andra halvlek börjar en period på 12 min där T/L lyckas göra 3 mål, berodde inte så mycket på våra misstag utan det var så att deras avslut var bestämda och resoluta. Ridå ner trodde väl de flesta inkl T/L. Men det skulle visa sig att så inte var fallet.
Vi fortsatte jobba på och började få ordning på grejerna, in med lite friska ben och tugga på var ordern. Vi ville ju inte vara sämre så om T/L gjorde sina 3 mål på 12 min så slog vi dom med 2 min nämligen 3 mål på 10 min. Aldrig har väl Tidaholms slogan passat bättre. "Öka fartta sista kvartta". Äntligen så fick tjejerna igång spelet och nu var det full fart framåt. Min 76 Jennifer drar bort sin markering och lyfter snyggt in bollen 2-4. Min 80 målisen långt ut och rensar, bollen hamnar hos Blanken som tittar upp och sedan lobbar in bollen från 25 meter 3-4. Min 85 Jennifer får en kalaspassning i straffområdet, tittar upp och placerar in bollen till höger om keepern 4-4. Pust det var knappt jag hann med att anteckna allt som hände.
Sedan hade vi faktiskt bud på ett segermål också men det hade väl varit för bra. Sett till hela matchen så får vi vara väldigt nöjda med 1 pinne.
Summa: Kämpaglöden fanns där men spelet funkade inget vidare, nu har vi ju spelat riktigt bra i flera matcher så det är ingen fara på taket att vi fick en liten dipp denna gång.