Fotboll

TG&IF/Vreten - Igelstrops IK 5-1 (referat)
2014-07-03 17:43

TGoIF/Vreten - Igelstorps IK 5-1 (3-0) Mål: Jennifer 3, Linn, Vickan

Jaha hur skall jag börja det här reffet då? Ja kattens lek med råttan skulle väl kunna passa tycker jag. Det var ju revanch som var ordet för dagen när vi mötte Igelstorp hemma på en kanonfin nyklipp och nykritad Björkvallen. Mötet tidigare ägde vi ju men hade vid den tiden svårt med målskyttet och lite strul gjorde att vi förlorade med 1-2.
Avslappnad och go uppvärmning samtidigt som tjejerna vet när det är dags att tagga upp för fullt. Utan att överdriva så var matchen våran från matchminut 1. Nu visade tjejerna verkligen upp hela registret på det spel vi tränat på, vill spela och kan spela. Oerhört glad för tjejernas skull måste jag säga. Ledordet var nämligen "Back to Basic" vilket betydde att vi tullat lite på grundspelet i ett par matcher och att vi nu måste tillbaka till det trygga grundspelet.
Långa stunder gick också bollen som på ett snöre mellan både spelare och lagdelar, bra kantspel där även ytterbackarna vågade sig med upp efter ett tag. Våra anfallare sprang stundtals åttor kring en allt mer förvirrad backlinje. Som om inte det var nog så fördelade vårt centrala mittfält bollar åt höge och vänster som var en fröjd att se. Lägger jag sedan till en riktigt modernt spelande målvakt i Zandra så blev spelet komplett. Återkommer till Zandra. Minut 22 och 1-0 var ett faktum när Limpan fick bra träff på bollen som susade in i kassen. Hörna efter hörna där vi nästan kunde gjort mål varje gång, vi gjorde 2 men av någon konstig anledning blev bägge bortdömda.
Vi behövde bara vänta till minut 26 innan Jennifer snyggt rullade in 2-0 vilket redan då var ett par mål i underkant. Men det riktiga godiset skulle komma i minut 44. Som jag skrev så är ju Zandra en modern målis med väldigt bra fötter, hon tar emot bollen med fötterna och börjar avancera upp i planen mot vår högerkant, en bra bit upp i planen lägger hon en fin macka till Vickan. Vickan tar snyggt emot bollen, driver nåt steg för att sedan lägga pass till Jasse. Jasse i sin tur tar några steg upp i planen för att sedan sticka ner bollen i djupet mellan backarna till en löpande Jennifer som fri med målisen gör sitt andra mål för dagen 3-0. Går inte att göra ett snyggare anfall. Paus pust pust.
Andra halvlek ser ut som första nämligen att vi spelar fotboll som om det vore den enklaste sak i världen. Nu får vi också med oss i stort sett hela backlinjen upp som understöd i våra anfall vilket gör att vi skapar hårt tryck framåt. Tror nog att det inte räcker med 10 hörnor vilka som jag skrev tidigare nästan var målchans varje gång. Sedan i minut 52 ville min "kompis" var med lite mer, blev lite tilltrasslat framför Zandra där hon med hjälp av Sosso får bort bollen, då från ett avstånd på 25-30 meter bedömer min "kompis" att bollen är över mållinjen alltså mål för IIK. Tänk om en annan hade så bra syn :) ja ja vi trampade igång igen och i minut 61 fullbordade Jennifer sit hattrick genom att trycka in 4-1. Slutresultatet 5-1 fixar sedan en för dagen väldigt bra spelande Vickan.
Summa: tänk va gött det är när hela truppen är med och presterar sån go fotboll, det värmer gött i ett tränarhjärta skall ni veta.
Stjärnor: ja alldeles enkelt var det inte att plocka ut.
3=Jennifer, ja vad säger man, 3 mål och ett ständigt orosmoment för deras backlinje
2=Athena, gör enligt mitt tycke sin bästa match sedan vi gick ihop
1=Vickan, när hon väl vågade hålla i bollen lite så blev hon bara bättre ju längre matchen gick.