Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alingsås IF FF
1 - 3
Tidaholms GoIF
Alingsås IF FF1 - 3Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 september, 13:00
Plats:Mjörnvallen, A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088108
Samling:12:00
Giffarna kämpade till sig ny trea i Alingsås – "Riktigt bra krigarinsats"
2020-09-05 15:26

Fler bilder (+16) >>

TG&IF:s fina bortaform består.

Mot Alingsås IF kom fjärde raka bortasegern.

– Det här är ett underbart gäng att spela med. Alla lägger ner hundra procent hela tiden, såväl tränare som spelare och materialförvaltare och alla andra runt laget, sa 1–0-målskytten Axel Axelsson efter 3–1-vinsten på Mjörnvallen.


Mjörnvallen bjöd på ömsom vin, ömsom vatten vädermässigt. Såväl solsken som höststorm med regn och rusk. 

Spelmässigt bjöd hemmalaget Alingsås IF på bäst grannlåt inledningsvis. Giffarna var steget efter i duellspelet vilket gjorde att hemmalaget kunde nyttja sitt snabba omställningsspel, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. 

De svartvita, med gula strumpor, jobbade sig dock metodiskt in i matchen och skärpte upp precision i passningsspel efter en kvart. Det resulterade i övertag och flera fina framstötar både brett och i djupet. Ett par tre gånger var det misstänkta straffsituationer genom förseelser mot giffarna, men domaren stod fast i att fria.

I minut 27 stötte Valmir Brahimi föredömligt högt och tätt på mittplan och Giff vann boll ut på högerkanten. Mikael Axelsson fick fritt spelrum och slog ett väl avvägt inlägg. Mikael prickade skallen på Axel Axelsson som sökt sig fri och kunde knoppa in 0–1. Vackert!

Resten av halvleken var de svartvita starkare och smartare i spelet, dock utan att hitta rätt något ytterligare. 


Två snabba mål

Upptakten av andra halvlek blev en virvlande kavalkad från giffarna.  Huvudperson i det svartvitas höghastighetsryck var Max Persson. Två gånger om nyttjade han sin styrka och löpkapacitet. Den fina högerfoten svarade upp dubbelt upp vilket resulterade två nätkänningar på knappt två minuter. 

Hemmalaget hanterade motgångarna med gamnackar. Giffarna däremot spelade behärskat och gav väldigt lite utrymme för Alingsås IF att skapa ordnat spel under första halvan av andra halvlek. Tre mål och vinden i ryggen gav råg i densamma dessutom. 

Alingsås försökte ändå resa sig och visa moral under halvleken. Hemmalaget skapade några halvchanser och lyckades även springa in en reducering med tio minuter kvar. 

AIF skapade ytterligare ett par chanser, men Victor Strandh i målet visade klass och räddade. 


Gedigen insats

Totalt sett visade de svartvita ingen pardon. TG&IF höll ihop laget föredömligt defensivt och var vassa i några omställningar, om än med avtagande offensivlust ju längre matchen led. En riktigt gedigen insats. 

– Det här var en svår bortamatch och vi tog tre poäng, då finns det inte så mycket att klaga på egentligen, sa tränaren Patrik Andersson efter matchen och fortsatte:

– Tittar man rent spelmässigt kommer vi kanske inte riktigt upp i nivå. Det var för många felpass i första halvlek och sista 20 var det inget skönspel. Det var inte vackert på något sätt i slutet, men vi gjorde vad som krävdes. Vi fick försvara mot alla bollar de lyfte in i straffområdet på slutet. De lyfte in enorma mängder bollar. Vi kanske sjönk lite lågt, och det kanske både var vi på kanten och spelarna som var bidragande till det. Vi kämpade, slet och löpte mycket i matchen. Vi gjorde fina mål, men efter 3–0 tycker jag att kvalitén på vårt spel sjönk. Spelmässigt kan vi bättre, men inställningsmässigt och jobbmässigt gjorde vi en fantastisk match. Återigen tog vi tre riktigt goa poäng.


”Riktigt bra krigarinsats”

1–0-målskyttten Axel Axelsson hyllade också inställningen i Giff-laget.

– Det var en riktigt bra krigarinsats av vårt lag. Det var underbart. Vi spelade bra sista 25 i första halvlek och sedan kom vi ut i andra och sa till varandra att vi skulle ut och sätta ett snabbt mål. Efter det tappade vi spelet lite grann. Vi hade lägen och så, men att det blir så kanske hör till när man leder med tre bollar, sa Axelsson.

I och med segern befäste TG&IF topplatsen med fyra omgångar kvar att spela. 

Tittar du i tabellen mycket?

– Lite smått, så där. Man får ta en match i taget hela tiden, men det är kul. 

Det är skönare att slåss där uppe än i botten av tabellen ändå.

– Absolut, och det här är ett underbart gäng att spela med. Alla lägger ner hundra procent hela tiden, såväl tränare som spelare och materialförvaltare och alla andra runt laget, sa Axelsson.


Alingsås IF – Tidaholms G&IF 1–3 (0-1)

Mål TG&IF: 0–1 (27) Axel Axelsson, 0–2 (46) Max Persson, 0–3 (47) Max Persson.

<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421