Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tidaholms GoIF
2 - 0
Holmalunds IF Alingsås
Tidaholms GoIF2 - 0Holmalunds IF Alingsås

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 11 september, 19:30
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088112
Samling:18:30
Giff upp i topp efter fjärde raka segern
2020-09-11 22:47

Fler bilder (+30) >>

TG&IF nollade seriens målfarligaste lag.

Och tog den fjärde raka trepoängaren.

Nu väntar IFK Skövde i seriefinal på torsdag.

– En väldigt stark insats. Stundtals var det riktigt bra spel. När vi behövde kriga i perioder, då gjorde vi det på ett väldigt bra sätt, sa tränarduon Patrik Andersson och Johan Åhnborg efter 2–0 mot Holmalunds IF på Ulvesborg.

Holmalunds IF Alingsås hade gjort flest mål (22 stycken)  av alla i den nordvästra division 3-serien inför fredagskvällens match på Ulvesborg. Inledningsvis var det också gästerna i rött som skapade de flesta chanserna. Tre gånger var HIF nära att ta ledningen. 

TG&IF började ta över mer och mer allt eftersom i den första halvleken. Men det dröjde ända till den 40:e minuten innan laget skapade sin första heta målchans. Axel Axelssons närskott var välplacerat, men gästernas målvakt var följsam och fick ut en hand och kunde styra undan. I halvlekens sista minut bröt Mikael Axelsson igenom och försökte borra ner bollen i målvaktens vänstra hörn, men även den här gången fick målvakten en hand på bollen. Och även om det var nära att TG&IF tog ledningen på den efterföljande hörnan var det bara nära.

– Det osade lite katt emellanåt i den första halvleken. Holmalund var ganska heta. Samtidigt höll vi oss ganska kalla. Vi hamnade inte i för mycket panik, sa Åhnborg.

– De fick sina chanser, men det var inte så att de spelade bort oss, fyllde Andersson i.

Stärkta av den spelmässigt bra avslutningen på halvleken kom TG&IF in efter pausvilan och spelade bra. Laget vaskade fram två hörnor inom bara ett par minuter och på den andra hittade Albin Hoffman lagkaptenen Mikael Axelsson som styrde in 1–0.

2–0 kom sedan strax efteråt. Axel Axelsson gjorde målet efter att Nils Lennartsson solosprungit sig in i straffområdet på högerkanten. En fin prestation av högerbacken.

Giffarna hade sedan chanser att göra 3–0 och döda matchen. Holmalunds IF Alingsås hade chanser för att reducera. Trots möjligheterna blev det inga fler mål.

– Det var en väldigt stark insats. Stundtals var det riktigt bra spel. När vi behövde kriga i perioder, då gjorde vi det på ett väldigt bra sätt. Vi hade ju flertalet chanser att göra fler mål, och Holmalund är ett av de bästa lagen vi har mött den här säsongen, sa Åhnborg.

Alldeles oavsett hur det går för Skövdekamraterna i lagets match mot borta mot Främmestads på IK lördag kommer TG&IF och det Gudmundur Magnusson-ledda IFK Skövde spela en väldigt viktig match för toppstriden på torsdag på Södermalms IP. 

– Det ska bli jätteroligt, sa Giff-tränarna.

Nu är det tre matcher kvar, och det ser väldigt bra ut. 

– Nästa vecka tränar vi måndag, tisdag och torsdag. Det är så det ser ut för oss, sa Patrik Andersson med ett leende.

Är det så man måste ta det?

– Så gör vi alltid. När vi har spelat sista matchen mot Hjo kanske vi har en träningsmatch efter det, och då är det den vi får fokusera på. Vi måste göra det så. Vi håller på med spelarutveckling och resultat. Ser vi bara kortsiktigt på resultatet, då kommer vi inte vinna de där matcherna som är kvar, avslutade Åhnborg.


TG&IF – Holmalunds IF Alingsås 2–0 (0–0)

Mål TG&IF: 1–0 (49) Mikael Axelsson, 2–0 (53) Axel Axelsson.<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421