SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alingsås IF FF
1 - 2
Tidaholms GoIF
Alingsås IF FF1 - 2Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 november, 14:00
Plats:Alströmervallen konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000088039
Samling:13:00
Mikael avgjorde på övertid – igen
2021-11-20 18:12

Vissa vanor är bättre än andra. 
Som att avgöra på övertid. 
Som Giff gjort två matcher i rad. 
– Sett över 90 minuter var det rättvist att vi vann, sa tränarduon Johan Åhnborg och Patrik Andersson efter 2-1 mot Alingsås IF. 

Mikael Axelsson avgjorde derbyt mot IFK Hjo för en vecka sedan. I lördags, i säsongens sista match, slog han till igen när han tog emot Lucas Fröhlins passning, lurade ber målvakten och dunkade in 2-1. 
– Vi gjorde två jättefina mål. Det var iskallt av Mikael på det sista målet, sa Andersson.
– Och det var bra att Axel Axelsson också var där, i straffområdet. Det är så vi vill ha det, fyllde Åhnborg i.
Giff var det klart bättre laget i den första halvleken, men fick ingen utdelning. Istället gjorde hemmalaget 1-0. Målet var ett drömmål, eller ett turmål. Vad som såg ut som ett inlägg från högerkanten letade sig över Edvin Lund Borg i Giff-målet och in i nät. 
Giff fick jaga kvittering. Och även om de svartvita inte var lika spelförande som under den första halvleken fick laget utdelning när Simon Lundells inlägg skarvades in av Florian Brahimi. Hemmalaget ville få det till att målet skulle dömas bort då bollen träffat hjulet inne i målet, men domaren Robert Facol lyssnade inte på AIF:s argument och dömde 1-1. 
Och på övertid gjorde Axelsson 2-1. 
…Vi var bättre än dem i första halvlek och borde ha gjort ett eller två mål då, sa tränaren Patrik Andersson och fortsatte:
– I andra halvlek fick de tryck på oss när de öste in bollar och bet sig fast. Det gjorde att matchen kunde ha slutat hur som helst. Vi hade det mesta av spelet och det gjorde ändå att man kan tycka att resultatet var rättvist, sa Andersson.
Hemmalaget skapade en del chanser i andra. Och en del riktigt bra.
– Man måste vara noggrann med deras snabba spelare i fram. Vissa gånger tappade vi det lite, men redde ut situtionerna ändå. Över 90 var vi kanske ändå strået vassare. Men det blev farligt på några hörnor och det var skönt för vår del att vi kunde klara hela säsongen utan att släppa in ett enda hörnmål, sa Åhnborg.
– De hade en aggressiv press i andra halvlek som de inte hade i första. Det skapade de en del på. Att vi vände underläget är väldigt starkt, sa Andersson.
Då Skoftebyn vann mot Åsarp-Trädet med 2-1 klarade Giff inte passera Trollhättelaget i tabellen och slutar därmed fyra i tabellen. 

 

Alingsås IF - TG&IF 1-2 (0-0)
Mål: 1-0 (50) Joel Karlsson, 1-1 (63) Florian Brahimi, 1-2 (92) Mikael Axelsson. 


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421