SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gerdskens BK
0 - 0
Tidaholms GoIF
Gerdskens BK0 - 0Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 04 juni, 19:30
Plats:Gerdskenvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088049
Samling:18:30
Historien upprepade sig – TG&IF och GBK delade på poängen i premiären
2021-06-04 23:13

Fler bilder (+8) >>

Det kunde ha blivit tre poäng.

Det kunde ha blivit noll.

TG&IF tog en poäng i premiären borta mot Gerdskens BK.

– En poäng mot Gerdsken i en premiär på deras konstgräs är en stark poäng, sa tränaren Johan Åhnborg.

Tyvärr lär premiärmatchen mest bli ihågkommen för skadan Valmir Brahimi ådrog sig i slutet av matchen. TG&IF:s mittback fick en smäll i bakhuvudet efter ett inlägg och fick hämtas med ambulans från Gerdskenvallen. Förhoppningsvis är ”Valle” snart tillbaka på planen igen.

Spelmässigt gjorde TG&IF en bra första halvlek där laget förde spelet, höll bollen inom laget och vann ofta tillbaka den högt eller stressade hemmalaget till misstag. Giffarna skapade också en del bra chanser framåt. Axel Axelsson hade ett nickläge som han nickade över, Mikael Axelsson hade ett bra skott längs backen och Theo Lidén tvingade hemmalagets målvakt att sträcka ut. GBK kontrade, och gjorde det bra. Laget skapade ett par riktigt bra chanser och hade även en boll över mållinjen som fick hemmapubliken att jubla, men då hade linjedomaren flaggan uppe och signalerade för offside.

– Första halvlek tycker är riktigt bra, den andra var stundtals lika bra som första. De är starka i sitt omställningsspel vilket gjorde att vi fick vara noggranna och inte tappa bollen fel ställe utan försöka hålla balansen hela tiden. Några gånger gjorde vi inte det, och då blev det lite farligt. Ser man till första halvlek skulle vi nog kunnat ha haft något eller några mål att gå på. 

Den andra halvleken var mer öppen. TG&IF verkade gå för ett ledningsmål och tappade lite av tålamodet som gjorde laget spelförande i första halvlek. TG&IF skapade en handfull riktigt bra chanser. Det gjorde GBK också. Giff-målvakten Edvin Lund Borg gjorde en vass frilägesräddning, fick se en boll gå i hans vänstra stolpe och i matchens allra sista minut fick han sträcka ut och tippa bollen till hörna när hemmalaget sånär tryckte in ett ledningsmål trots att de gulsvarta var en man mindre på planen efter att Samuel Tedika blivit utvisad i med dryga kvarten kvar att spela.

– I den andra halvleken gjorde Edvin några riktigt kvalificerade räddningar. Den här matchen kunde ha gått åt båda hållen. En poäng mot Gerdsken i en premiär på deras konstgräs är en stark poäng. 

TG&IF och Gerdskens BK möttes i premiären för ett år sedan. Då, på Ulvesborg, delade lagen på poäng (1–1). I år upprepade sig historien.

– Vi kanske bättre kontroll i första halvlek, i andra var det mer öppet. De är bra på det att ställa om även om jag är lite förvånad att de spelade så rakt. Om de lät oss mycket boll eller de tvingades till det vet jag inte. Det kanske var en kombination. Vi skötte matchen riktigt bra, sa Åhnborg.

På söndag om en vecka spelas hemmapremiären, då kommer Skoftebyns IF till Ulvesborg. GBK välkomnade 100 personer i publiken till fredagens match där publiken fick välja en av tre zoner att stå i. TG&IF ber om att få återkomma med publikinformation inflör matchen mot Skoftebyn.

 

Gerdskens BK – TG&IF 0–0

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421