SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
1 - 1
Skoftebyns IF
Tidaholms GoIF1 - 1Skoftebyns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 juni, 16:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088056
Samling:15:00
Delad poäng i hemmapremiären
2021-06-13 19:54

Fler bilder (+21) >>

En straff var.

Ett mål var.

Och en poäng var.

– Vi kan inte vara nöjda med det spelmässiga, för det är inte så här vi vill att det ska se ut, sa tränaren Patrik Andersson efter 1–1 mot Skoftebyns IF.

Skoftebyns IF är ett av lagen TG&IF inte har besegrat sedan återkomsten till division 3 2018. Och så är det fortfarande. För även om det var giffarna som skapade mest och bäst chanser i hemmapremiären på Ulvesborg under söndagseftermiddagen delade lagen på poängen.

Mikael Axelsson gav TG&IF ledningen efter en dryg kvart efter att Max Persson gått i backen i straffområdet och domaren Ademir Avdic pekat på straffpunkten. 

Sedan hade giffarna ytterligare ett par riktigt bra chanser utan att få utdelning.

Istället var det Skoftebyns IF, som nog var det bättre laget rent spelmässigt, som kvitterade i inledningen av andra halvlek. Även det målet gjordes från elvameterspunkten. Kvitterat både vad gäller straffar och mål.

I spelet hade gästerna annars svårt att komma till chanser och Edvin Lund Borg i Giff-målet fick bara sträcka ut och rädda en boll på ett distansskott. I övrigt hade Giff-målvakten en ganska lugn eftermiddag. TG&IF var närmast ett segermål i andra halvlek (där en boll i stolpen efter en hörna var allra närmast), men några mer mål blev det inte och precis som i premiären fick giffarna en poäng.

– Jag tycker inte att vi kom upp i nivå spelmässigt. Jag tycker att Skoftebyn var bättre i perioder, men vi skapade målchanserna. De skapade ju inget över huvud taget. De hade ett skott utifrån medan vi, återigen, skapade chanser för att vinna matchen. Spelmässigt tycker jag inte att det fungerade riktigt i dag. Det kändes lite spänt, sa tränaren Patrik Andersson.

Det här var en match med ganska många kampsituationer.

– Ja, men inte så många vi gick segrande ur. 

Att inte släpper till chanser, är det det mest positiva i matchen?

– Ja, det är positivt och det är bra att vi fortsätter skapa chanser. Även om inte spelet fungerade till hundra procent skapade vi målchanser. Killarna slet där ute i dag, men det blev lite för omständligt och lite för många bolltapp för att vi tränare ska vara nöjda, och så tror jag att killarna känner också. Vi började bra första tio minuterna och vi hade en bra period efter deras kvitteringsmål, men sedan var det som vi inte vågade riktigt, sa Andersson.

TG&IF får fortsätta jaga säsongens första seger. Nästa försök blir på lördag på bortaplan mot Vårgårda IK.

 

TG&IF – Skoftebyns IF 1–1 (1–0)

Mål: 1–0 (17) Mikael Axelsson, 1–1 (48) Krister Andersson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang