SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vårgårda IK
4 - 2
Tidaholms GoIF
Vårgårda IK4 - 2Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 juni, 13:00
Plats:Tånga Hed A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088065
Samling:12:00
Tung Giff-förlust på stekhett Tånga IP
2021-06-19 15:59

Fler bilder (+10) >>

Nej, det ville sig inte den här gången heller.

TG&IF förlorade bortamatchen mot Vårgårda IK med 2–4 (1–2).

– Vårgårda spelade bra efter sina resurser, men vi måste göra det bättre, sa tränaren Johan Åhnborg.

 

TG&IF får fortsätta vänta på säsongens första seger. Efter två oavgjorda matcher hade giffarna förhoppningar om att åka till Tånga IP i Vårgårda och hämta hem tre poäng mot ett hemmalag som hade inlett seriespelet med två raka förluster.

Men så blev det inte.

Redan efter sju minuter fick hemmalaget en straff efter en snabb omställning. Efter en hörna kom 2–0. Visserligen reducerade Mikael Axelsson för TG&IF efter dryga halvtimmen efter fint förspel på vänsterkanten där Simon Lundell till slut hittade Axelssons vänsterfot, fast sedan blev det inte så mycket roligare sett med Giff-ögon.

Tidigt i den andra halvleken stötte Gabriel Idehen in en retur till 3–1 och sedan kom även 4–1 av bara farten. TG&IF försökte och fick en straff till skänks efter att en hemmaspelare tagit med handen efter en hörna. Mikael Axelsson gjorde sitt tredje mål för säsongen, men varken han eller någon annan giffare fick in någon mer boll. 

Vårgårda IK vann sin första match för säsongen. TG&IF förlorade sin första.

– De gör sina mål, och skapar sina chanser, från att vi ägt bollen, de vunnit den och satt den på djupet. Då blev det målchans direkt. Deras anfallare jobbade stenhårt där framme. De sprang i 90 minuter och de skadade oss rejält i omställningsspelet, sa Åhnborg och fortsatte:

– I andra halvek tycker jag att vi hade bättre koll på vårt eget spel, men i första kom vi runt bra gång på vänsterkanten. Det kändes som om kunde skapa chanser enkelt, men så fastnade bollen på någon i Vårgårda och då  blev det en en farlig omställning. I dag kostade det oss hårt att vi inte var tillräckligt kliniska när vi hade bollen. Vårgårda spelade bra efter sina resurser, men vi måste göra det bättre. 

VIK vann rättvist eftersom de var så mycket mer kliniska när läget uppstod än vad vi var, sa Åhnborg. 

I TG&IF gjorde 16-åringen Olle Ekelund debut när han bytte av Max Persson med dryga kvarten kvar.

TG&IF får ta nya tag hemma mot Ekhagens IF på torsdag.

 

Vårgårda IK – TG&IF 4–2 (2–1)

Mål: 1–0 (7) Lord Ofosuhene, 2–0 (19) Ludvig Andersson, 2–1 (32) Mikael Axelsson, 3–1 (52) Gabriel Idehen, 4–1 (57) Gabriel Idehen, 4–2 (61) Mikael Axelsson.

 

 


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421