SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrestads AIF
2 - 2
Tidaholms GoIF
Herrestads AIF2 - 2Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 augusti, 15:00
Plats:Undavallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000088091
Samling:14:00
2–2 – en vunnen Giff-poäng i Herrestad
2021-08-28 18:00

Fler bilder (+21) >>

TG&IF vann en poäng borta mot Herrerstads AIF.

Mikael Axelssons kvittering i den andra halvleken räckte till 2–2 (1–2).

– Att vi kunde komma upp och kvittera på konstgräs, på bortaplan mot ett så bra lag är väldigt bra gjort, sa tränaren Johan Åhnborg.

Lördagens oavgjorda match mot Herrestads AIF var TG&IF:s femte under säsongen. I de flesta av de tidigare oavgjorda matcherna har giffarna, med rätta, varit besvikna över att inte ha fått med sig mer. Efter 2–2 på bortaplan mot serieledande Herrestads AIF var känslan en annan. 

Hemmalaget skapade chans på chans i den första halvleken och därför var det inte helt logiskt när Theo Lidén borrade in 1–0 till TG&IF vid stolproten i den 20 minuten.

Det såg också ut som om giffarna skulle få gå till halvtidsvila med ledning, men två frisparkar på stopptid i den första halvleken letade sig in bakom Edvin Lund Borg i Giff-målet och hastigt, och mindre lustigt, ledde hemmalaget med 2–1.

– Edvin räddade oss i början av matchen och sedan var vi ett hårt arbetande lag. Vi krigade verkligen. Men det går inte att komma ifrån Edvins räddningar, han gjorde några riktigt kvalificerade räddningar, det var hög klass på dem, sa tränaren Johan Åhnborg.

Lund Borg var även den andra halvlekens bäste giffare. Målvakten stod för ett antal högkvalificerade räddningar och höll TG&IF kvar i matchen. Och med halvtimmen kvar gav det resultat. Theo Lidén slog en frispark mitt på Herrestads planhalva, Mikael Axelsson nådde högst och 2–2 var ett faktum. 

Serieledaren pressade sedan på för ett segermål, och TG&IF slog ifrån sig. Krigandet räckte till en poäng. Och i det här fallet var den en vunnen poäng.

 

”Kraftfulla och bra fart”

– Herrestad är bra på sitt spel. De är kraftfulla och har bra fart. Nu fick vi 1–0, men de lyckades göra både 1-1 och 2–1 precis innan paus. Det skulle kunna sänka i stort sett alla lag. Vi pratade om att fokusera om på det vi skulle göra. Att vi kunde komma upp och kvittera på konstgräs, på bortaplan mot ett så bra lag är väldigt bra gjort. Vi har stora ambitioner med vår fotboll och vill prestera utifrån det. Vi har haft en otroligt utveckling på många sätt och i dag visade vi att vi har tagit stora kliv när det gäller inställningen och kriga för poängen.

På torsdag väntar IFK Hjo hemma på Ulvesborg.

– Den här matchen, mot Herrestad, var otroligt bra på många sätt. Men facit om hur bra den egentligen var, det får vi efter Hjo-matchen. Det är då får se hur vi klarar av att mobilisera när vi möter ett bra motstånd igen som verkligen behöver sina tre pinnar. Det känns som ett viktig läge för vår fotbollsutveckling, för om vi kan göra en bra match då, då känns som lag tagit flera stora kliv. Jag tycker att det är en väldigt viktig match för vår egen utvecklings skull, sa Åhnborg.

 

 

Herrestads AIF – TG&IF 2–2 (1–2)

Mål: 0–1 (20)  Theo Lidén, 1–1 (46), 2–1 (47), 2–2 (69) Mikael Axelsson.


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421