SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
1 - 0
IFK Hjo
Tidaholms GoIF1 - 0IFK Hjo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 14 september, 19:30
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088100
TG&IF vann dramatiskt Skaraborgsderby
2021-09-14 22:58

Fler bilder (+40) >>

Det var ovisst ända in i slutsekunderna.

Men efter 96 minuters spel var det giffarna som kunde höja armarna i skyn och jubla över tre poäng i Skaraborgsderbyt.

– Vi kom inte upp i den nivå vi vill, men det är otroligt skönt att ta tre poäng i ett derby, sa tränaren Patrik Andersson efter 1–0 mot IFK Hjo.

Många gånger under säsongen har TG&IF:s tränarduo, Patrik Andersson och Johan Åhnborg, varit nöjda med prestationen även om inte laget nått önskat resultat.

Efter 1–0 mot IFK Hjo var Giff-tränarna nöjda med poängen, men såg en hel förbättringspotential.

– Sett till hela matchen var det alldeles för många felpassningar och tekniska fel för att vi ska vara nöjda. Om det sedan beror på om det var ett derby eller inte, det vet jag inte. Det var derbykaraktär på matchen, tycker jag. Det var böljande spel och bollbyten, och det var ingen särskilt bra fotbollsmatch, kommenterade Patrik Andersson.

 

Skott i huvudet

TG&IF hade ett par bra chanser i den första halvleken. Den allra bästa var efter att Lucas Frölin tråcklat sig fram på högerkanten och serverat Max Persson som från nära håll sköt motståndarlagets målvakt, David Engelbrektsson, i huvudet.

Gästerna hade mindre boll, men hade minst lika många målchanser under de första 45 minuterna. Ett ribbskott och en undantäckning i sista sekund från en Giff-försvarare hindrade bortalaget från att gå till halvtidsvila i ledning.

Giffarna hade bollen i den andra halvleken, men hade svårt att få ut något bra av innehavet. I alla fall till den 75:e minuten. Inbytte Filip Lundgren hamnade i en duell med motståndarlagets Ninos Ebrahim. Lundgren ville ha straff och blev liggande, men spelet fortsatte och till slut forcerade Florian Brahimi in 1–0.

Smällen Lundgren fick i situationen tog i ögat och den inbytte anfallaren tvingades gå av efter bara ett par minuter på planen.

 

Offsidemål

IFK Hjo satsade framåt på slutet och hade en boll inne för 1–1 på stopptid, men målet dömdes bort för offside. Erik Wallskog protesterade mot domslutet och fick två varningar i samma situation vilket gjorde att Hjo-laget fick avsluta matchen med tio spelare.

TG&IF vann med 1–0 och är ny femma i division 3 nordvästra Götaland.

– I andra halvlek parkerar vi rätt mycket på deras planhalva med bollen, men vi inte tillräckligt effektiva för att göra något med den. Det var ganska kontrollerat fram till de sista minuterna då Hjo måste gå för det, sa Johan Åhnborg och fortsatte:

– Jag är inte förvånad över att det finns en viss anspänning i och med att det är ett derby, och jag är inte förvånad över att IFK Hjo kommer hit och spelar för allt de har. Det var en så viktig match för dem. Men vi var inte riktigt där. Vi vet att vi har mer att ge, men det är skönt att vi vinner.

– Vi kom inte upp i den nivå vi vill, men det är otroligt skönt att ta tre poäng i ett derby, sa tränaren Patrik Andersson.

TG&IF spelar igen på söndag, då möter laget Holmalunds IF på bortaplan i Alingsås.

 

TG&IF – IFK Hjo 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (74) Florian Brahimi.

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang