SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Holmalunds IF Alingsås
3 - 2
Tidaholms GoIF
Holmalunds IF Alingsås3 - 2Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 september, 15:00
Plats:Brogårdsvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088110
Samling:14:00
TG&IF föll i Alingsås, trots drömstarten
2021-09-19 17:20

Fler bilder (+7) >>

Det började så bra, och slutade så dåligt. 

TG&IF tappade 2-0 till 2-3 på bortaplan mot Holmalund. 

– Vi var absolut inte bättre än vad resultatet visar. De fick göra alldeles för enkla mål på oss, sa tränaren Patrik Andersson efter höstens första förlust.

Giffarna fick en kanonstart på matchen i Alingsås. Theo Lidén gjorde 1-0 efter sex minuter. Två minuter senare rakade Max Persson in en retur till 2-0 och TG&IF, som haft svårt med målskyttet under 2021, var helt plötsligt supereffektivt.

Det fanns även läge för 3–0, men målvakten räddade Mikael Axelssons skott, spelet vände, Anton Stenseke blev fri och fälldes. Holmalund fick straff och Jonathan Eckerström Tedeborg gjorde 2–1. 

Under resten av halvleken hade båda lagen ytterligare lägen för mål, men TG&IF gick till halvtidsvila med en 2–1-ledning.

 

Tidigt mål i andra

Den ledningen försvann direkt i den andra halvleken när inbytte André Nilsson fick utrymme på vänsterkanten och kunde rulla in 2–2 i en kontring.

TG&IF hade två jättelägen att återta ledningen. Max Perssons nick såg ut att dimpa in i målet, men hemmalagets målvakt skopade ut bollen i sista sekund. När sedan målvakten blev överspelad av Mikael Axelsson var det stolpen som räddade hemmalaget. Och sedan hängde inte de svartvita med när hemmalaget kontrade igen. 

André Nilsson hittade Anton Stenseke framför mål och bollen rullade in till 3–2 för hemmalaget.

– Vi fick en riktigt bra start. Det fanns ingen anledning att ändra något, vi hade kontroll och sedan slog de en långboll där vi tappade balansen i laget på ett sätt vi har pratat om att inte göra. Holmalund fick en straff helt i onödan. Det fanns inget som tydde på att de skulle ha något att säga till om i matchen fram till det hände, kommenterade tränaren Johan Åhnborg.

– Vi gjorde en fantastiskt bra första kvart, men sedan var vi inte bättre än vad resultatet visar. Vi gjorde så mycket misstag att vi såg ut som ett pojklag. De fick göra alldeles för enkla mål på oss, fyllde tränarkollegan Patrik Andersson i.

 

Många chanser

Åhnborg konstaterade att TG&IF, än en gång, skapade en hel del chanser.

– Men vi behöver få upp effektiviteten så att vi i alla fall gör mål på var tredje chans. I försvarsspelet var vi inte riktigt där i dag, men framåt skapade vi ju ändå chanser. Igen. Vi måste vara noggranna i veckan och jobba på så att vi kommer upp i nivå i fortsättningen, för det kommer vara många matcher i höst som ser ut som den här, sa Åhnborg.

I och med förlusten gick Holmalund förbi TG&IF i tabellen och petade ner giffarna till en sjätteplats. 

På lördag spelar TG&IF återigen mot ett Alingsåslag, då kommer Gerdskens BK till Ulvesborg.

 

Holmalunds IF Alingsås – TG&IF 3–2 (1–2)

Mål: 0–1 (6) Theo Lidén, 0–2 (8) Max Persson, 1–2 (14) Jonathan Eckerström Tedeborg, 2–2 (48) André Nilsson, 2–3 (78) Anton Stenseke.

 

 


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421