SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skoftebyns IF
1 - 1
Tidaholms GoIF
Skoftebyns IF1 - 1Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 oktober, 14:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088126
Samling:13:00
"En stark poäng mot ett riktigt bra lag" – TG&IF kryssade mot Skoftebyn
2021-10-02 16:34

Fler bilder (+23) >>

För en kort stund såg det ut som om TG&IF skulle sno med sig tre poäng från Trollhättan.

Men precis som i vårmötet delade giffarna och Skoftebyn på poängen.

– Det var en stark poäng mot ett riktigt bra lag, sa tränaren Johan Åhnborg.

Efter förra veckans målchanskavalkad mot Gerdskens BK var lördagens match mot Skoftebyns IF en betydligt mer tillknäppt historia. Skoftebyn och TG&IF är de två lag i serien som släpper in minst antal mål, och länge såg det ut som om matchen i Trollhättan skulle sluta mållös.

TG&IF skapade inget av värde i en första halvlek där hemmalaget var det vassare. I andra halvlek hade SIF ett par riktigt vassa lägen att ta ledningen, men istället sprang sig Axel Axelsson fri, rundade målvakten och gav TG&IF ledningen i den 87:e minuten. Max Persson hade haft ett friläge för TG&IF strax innan, men det var de två riktigt bra chanserna gulsvarta Giff skapade.

Det såg ut som om TG&IF i och med Axelssons mål skulle sno med sig tre poäng hem till Ulvesborg, men så blev det inte. På stopptid skickade Skoftebyn in ett inlägg från höger, Albin Gashi Larsson var först på bollen och stötte in 1–1 bakom Edvin Lund Borg i giffarnas mål.

Precis som i vårmötet delade Skoftebyn och TG&IF på poängen.

– Det var en stark poäng mot ett riktigt bra lag, sa tränaren Johan Åhnborg och utvecklade:

– Det är tufft här på deras konstgräs. Vi hade jätteproblem i första halvlek, men fick bättre ordning på försvarsspelet i andra. Vi skapade inte jättemycket idag men hade ändå ett par lägen. En pinne här är starkt.

Med tanke på det sena ledningsmålet kunde det ha blivit två till…

– Men man måste se lite sunt på hela tillställningen, man måste se till 90 minuter och då är det här en jättebra poäng. Över 90 var Skoftebyn närmare tre poäng, sa Åhnborg.

– De var bättre än oss i spelet, även om de inte skapade jättemånga chanser de heller. De hade mer kontroll på spelet. Det var två lag som tog ut varandra i spelet. Vi tyckte att de var bättre än oss, samtidigt fick vi beröm av dem för hur vi tar oss an matchen på bortaplan mot dem, fyllde tränarkollegan Patrik Andersson i.

TG&IF:s nästa match är hemmamatchen på lördag mot Vårgårda IK.

 

Skoftebyns IF – TG&IF 1–1 (0–0)

Mål: 0–1 (87) Axel Axelsson, 1–1 (90) Albin Gashi Larsson.


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421