SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

IFK Tidaholm
1 - 1
Tidaholms GoIF
IFK Tidaholm1 - 1Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 22 maj, 19:00
Plats:Tidavallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088015
Samling:18:00
Delad pott i derbyt - trots två TG&IF-bollar på mållinjen
2023-05-22 22:16

Fler bilder (+19) >>

Två bollar på mållinjen, men bara en i nät.
Då fick TG&IF nöja sig med 1-1 på Tidavallen.
- Jag tycker nog att vi är värda tre poäng, säger Patrik Andersson.

Intresset för årets första Tidaholmsderby var stort, över 600 personer tog sig till Tidavallen. Där fick de bevittna en till stora delar tillknäppt matchbild, men som trots allt innehöll två mål och minst två stora TG&IF-chanser för ett potentiellt avgörande 2-1-mål. Så blev det dock inte den här måndagskvällen utan matchen slutade med vardera derbypoäng efter 1-1.
 
- Det känns lite surt, det gör det. Jag tycker nog att vi är värda tre poäng i dag, säger TG&IF-tränaren Patrik Andersson.
 
Inledningsvis var det väldigt få öppna chanser, när giffarna försökte kliva fram var IFK snabbt där och stängde ned ytorna. Hemmalaget utnyttjade sedan en kommunikationsmiss i TG&IF-försvaret och rullade in 1-0 efter 25 minuter. Fem minuter senare kvittrade så Florian Brahimi, en frispark resulterade i att bollen först studsade i stolpen innan Brahimi vräkte sig fram och satte den i nät.
 
- Vi äger bollen stora delar av första halvlek, men skapar inte så mycket framåt. Planen är väldigt svårspelad, även om vi försökte spela så insåg vi ganska snabbt att vi inte kunde hålla på... vi bjöd dessutom IFK på några felpass in centralt. Helst att vi velat ha lite mer hot i djupled bakom deras backlinje, speciellt eftersom de stod ganska högt med den. Men det fick vi inte riktigt till i den första halvleken.
 
Under den andra halvleken var matchbilden i mångt och mycket densamma, med ett stort undantag. Om TG&IF inte kom till de riktigt heta chanserna under första fyrtiofem, så skapade gästerna framför allt två riktigt vassa lägen för ett 2-1-mål under den andra halvleken. 
 
I den 70:e minuten drog Edvin Eriksson först en nick i stolpen, på den efterföljande returen var Max Persson snubblande nära att skjuta bollen i nät. Den gången stod dock IFK:s Marios Shamoun rätt placerad på mållinjen och täckte undan. I slutminuterna var det sedan Sonny Karlssons ”tur” att få en boll rensad på mållinjen. Karlsson plockade ned ett inlägg och lyfte bollen över IFK-målvakten Oscar Andersson, men i sista stund fick Max Falk undan bollen. 
 
- I andra halvlek valde vi att försöka ösa mer bollar framåt samtidigt som vi lyckades få lite mer hot i djupled, då får vi ett annat tryck och skapar de här chanserna. Det blir en ganska förväntad matchbild, jag tycker att vi är ganska överlägsna under stora delar. IFK bjuder inte upp så där jättemycket, jag lägger ingen värdering i det utan det är upp till dem hur de vill spela. Men vi har såpass bra tryck att vi får de här två chanserna på mållinjen som de till sist får undan.
 
Borde ni ha vunnit matchen? 
 
- Borde vunnit... om vi säger så här, utifrån hur matchbilden ser ut och med tanke på chanserna vi skapar så borde vi ha vunnit. Där har vi lite otur, samtidigt får vi inte glömma att IFK arbetar hårt och bra i sitt försvarsspel.
 
IFK Tidaholm – Tidaholms G&IF 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 (25) Lucas Joelsson, 1-1 (30) Florian Brahimi

 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang