SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
2 - 0
Åsarp-Trädet FK
Tidaholms GoIF2 - 0Åsarp-Trädet FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 maj, 19:30
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088034
Samling:18:30
Första riktiga hemmamatchen – då blev det tre poäng
2023-05-12 22:24

Första riktiga hemmamatchen.
Då vann TG&IF med 2-0.
- Grymma tre poäng, säger Patrik Andersson

Hittills har årets hemmamatcher spelats på Tidaholms konstgräsplan. Men på fredagskvällen var Tidaholms G&IF tillbaka på Ulvesborg. Och i årets första ”riktiga” hemmamatch blev det en 2-0-vinst mot Åsarp-Trädet FK.
 
- Första halvlek var väl inget vidare, därefter gör vi en bättre andra halvlek även om den inte är hundraprocentig på något sätt. Men det är ändå tre grymma poäng, säger TG&IF-tränaren Patrik Andersson.
 
Första halvlek bestod mest av nästan-lägen för TG&IF, de svartvita var framme och nosade men nådde aldrig riktigt hela vägen fram. Åsarp-Trädet å sin sida stod rätt i positionerna och stängde effektivt ned spelytorna.
 
- Vi blev lite baktunga i första halvlek, vi ligger lite för lågt med laget. Tempot var rätt dåligt och spelet blev ganska hafsigt. Mattan gör väl sitt också, jag vet att föreningen har jobbat hårt med den och de ska ha all eloge för det, men i dag var det ganska svårspelat, säger Patrik Andersson och fortsätter:
 
- Men vi kan inte skylla på underlaget heller. Vi löper helt enkelt för lite mot ett Åsarp som är ganska bekväma med att inte ha bollen.
 
Efter första halvlekens nästan-lägen lossnade det så småningom i den anda halvleken. I den 65:e minuten drog Jose Maria Cid Salmeron in ett distansskott till en välförtjänt hemmaledning. En knapp kvart senare höll sig så Lucas Frölin framme för 2-0-målet.
 
- Vi gör en liten justering i paus och väljer att gå upp med tre forwards. Då får vi också till ett bättre utslag på ytterkanterna, centralt var det väldigt trångt så det behövdes. Totalt sett gör vi en bättre andra halvlek, vi löper mer och framför allt löper vi mer rätt. När vi får upp farten lyckas vi också dra isär Åsarp på ett annat sätt.
 
Tidaholms G&IF – Åsarp-Trädet FK 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 (65) Jose Maria Cid Salmeron, 2-0 (79) Lucas Frölin
 

<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang