SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
5 - 0
IFK Mariestad
Tidaholms GoIF5 - 0IFK Mariestad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 maj, 19:30
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088047
Samling:18:30
Islossning för giffarna hemma mot IFK Mariestad
2023-05-26 23:13

Fem mål, fem målskyttar, tre poäng och två hopp upp i tabellen.

Det var en bra Giff-dag på Ulvesborg i hemmamatchen mot IFK Mariestad.

IFK Mariestad har inlett seriespelet på ett bra sätt och var fyra i tabellen inför matchen på Ulvesborg.

Efter en mållös första halvlek (där gästerna hade en boll i stolpen efter att Villiam Fransson gjort en fin räddning) gjorde TG&IF fem mål i den andra.

Mikael Axelsson inledde målskyttet, Florian Brahimi satte 2–0, Ludvig Fransson trean och Edvin Eriksson fyran – allt inom loppet av tio minuter. Med tio minuter kvar avslutade Sonny Karlsson målskyttet när han snappade upp en förlupen boll, chansade från 40 meter och såg bollen sväva in i mål.

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match. Vi var rätt överlägsna i spelet, sedan var de farliga i sina kontringar. Det visste vi sedan tidigare att de är. Vi kanske släppte någon onödig kontring i första halvlek som kunde ha slutat illa. Jag tycker att vi hittade rätt ytor att spela på i första halvlek, men vi var inte riktigt noga med inspelen. Vi stressade lite det sista, sa Giff-tränaren Patrik Andersson och fortsatte:

– I halvtid pratade vi om det här att vi stressat lite och i andra såg det bättre ut. Jag tycker inte att det var något fel på första halvlek heller, men andra var bättre. Vi spelade fin fotboll så som vi vill spela.

IFK Mariestad är ett lag som sätter full fart mot mål när laget vinner bollen och gästerna hade ett antal vassa omställningslägen. TG&IF, som har fått slita för att göra mål i inledningen av säsongen, spelade med en annan fart än tidigare och var mer direkta.

Matchen blev betydligt mer öppen än måndagens derby, som var ganska stängt.

– Ja, det blev mer öppet. Vi hittade rätt ytor att såra dem på. Sedan tycker jag att vi hade ett bättre tempo i dag, summerade tränare Andersson.

I och med segern är TG&IF ny trea i tabellen efter Alingsås IF och Jonsereds IF.

 

TG&IF – IFK Mariestad 5–0 (0–0)

Mål TG&IF: Mikael Axelsson, Florian Brahimi, Ludvig Fransson, Edvin Eriksson, Sonny Karlsson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang