SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

IFK Falköping FF
vs
Tidaholms GoIF
IFK Falköping FFvsTidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 03 maj, 18:30
Plats:9 Bortaplan
TG&IF slog ut IFK Falköping och är vidare i DM
2023-05-03 21:55
Josip Maracic slog in 3–0-målet när TG&IF vann med just 3–0 i DM mot IFK Falköping.

Lucas Frölin gjorde 1–0 redan efter fyra minuter. Och sedan släppte giffarna aldrig greppet om matchen på Odenplan.

TG&IF är vidare i DM efter 3–0 mot IFK Falköping.

 

TG&IF fick en bra start på matchen direkt när Lucas Frölin bröt sig igenom och satte bollen vid den bortre stolpen. 1–0 efter fyra minuters spel. Därefter släppte TG&IF aldrig kontrollen över matchen.

2–0 kom i inledningen av den andra halvleken när Florian Brahimis hörna letade sig in i mål.

Och 3–0 på straff genom Josip Maracic.

– Det var en väldigt bra match från vår sida. Vi kontrollerade den från start till mål, förutom en kortare period i första halvlek där IFK Falköping kunde skapa ett par chanser som Alexander Johansson i målet gjorde två fina räddningar på. Jag tycker att vi spelade jättefin fotboll och behärskade det svårspelade underlaget på ett bra sätt, sa tränaren Patrik Andersson.

TG&IF dras med en del skador. Ett par spelare ställdes över i DM-matchen som en försiktighetsåtgärd inför kommande seriematcher. Det öppnade upp för flera spelare från föreningens P16-lag som fick chansen att vara med i truppen.

– De sista 20 minuterna spelade vi med två egna juniorer och fyra 16-åringar. Och de visade att de vill vara med. Det var roligt att se. Sedan tycker jag att våra äldre spelare tar hand om de unga på ett väldigt bra sätt, sa Andersson, som tyckte att många gjorde en bra match på Odenplan.

– Det var bra för dem som kanske inte fått så mycket speltid i början av säsongen att få en match. Och det var många som tog för sig på ett väldigt bra sätt.

TG&IF kommer få möta vinnaren i matchen mellan Viskafors IF och IFK Hjo i åttondelsfinalen. Den matchen spelas den 16 maj.

Närmast väntar dock Kongahälla på bortaplan på söndag för giffarna.

 

Distriktsmästerskap

IFK Falköping – TG&IF 0–3 (0–1)

Mål, TG&IF: Lucas Frölin, Florian Brahimi, Josip Maracic.

 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang