SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Skövde AIK U19
vs
Tidaholms GoIF
Skövde AIK U19vsTidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 13:00
Plats:9 Bortaplan
Giff-seger i säsongens första träningsmatch
2024-02-03 17:26

Fler bilder (+23) >>

Seger i försäsongspremiären, och många unga egna produkter fick speltid.
Tränaren Johny David var nöjd efter 2024-års första match.
– Vi hade pratat om vissa grejer som vi skulle göra, och det såg jag att vi gjorde i matchen, sa Giff-tränaren.

TG&IF ledde med 2–0 i paus mot Skövde AIK:s U19-lag i lördagens träningsmatch på Södermalms IP. Nyförvärvet från SAIK, David Gegerfelt gjorde båda målen. Det första på ett friläge, det andra från långt avstånd efter att han själv snott bollen från sina tidiga lagkamrater. 
I andra halvlek kom Skövdelaget tillbaka och gjorde både 1–2 och 2–2. TG&IF vann ändå matchen efter att Leon Lazar, även han nyförvärv från SAIK:s akademi, gjort 3–2 med dryga kvarten kvar att spela.
– Jag är nöjd med insatsen och med att vi gjorde det vi skulle göra. Vi hade pratat om vissa grejer som vi skulle utföra på planen, och det tycker jag att jag såg jag att vi gjorde i matchen. Vi pratade mycket om försvarsspelet och hur vi ska pressa. Skövde AIK använde målvakten mycket i sitt uppbyggnadsspel, men vi löste ganska snabbt hur vi skulle göra. Offensivt vill jag ha tydliga roller, och det vi pratat om framåt såg jag också i matchen. När vi kom förbi deras press, då skapade vi chanser. Vi skapade våra lägen och det kunde ha blivit fler mål. SAIK:s målvakt gjorde många fina räddningar, sa Johny David, som gjorde sin första match som huvudtränare i TG&IF.

 

Egna produkter luftades
I den andra halvleken fick många unga, egna produkter, speltid. På slutet hade giffarna tre spelare födda 2007 och en spelare född 2008 på planen samtidigt.
– Det är genom att spela som man lär sig. Man måste smyga in dem. När man spelar en match så här tidigt på försäsongen, då vill man att alla som man tar ut i truppen ska få speltid. Det var kul att se dem, sa David.
Giff-tränaren konstaterar att TG&IF tappat flera spelare som var med förra året, och att det är en hel del nya ansikten i årets upplaga. En av de nya är nämnde tvåmålsskytten David Gegerfelt.
– Jag tycker att David gjorde det bra som anfallare. Jag är jättenöjd med hans prestation och han gjorde två bra mål. Det var flera som gjorde en bra match.
Det andra målet var vaket, där Gegerfelt såg att målvakten var långt ut och sköt bollen i ett i stort sett öppet mål.
– Gud, ja. Det var vaket. Och det var ett fint mål.

På lördag möter TG&IF division 2-laget IFK Skövde på Tidaholms konstgräsplan. 

 

Skövde AIK U19 – Tidaholms G&IF 2–3 (0–2)


Mål, TG&IF: David Gegerfelt 2, Leon Lazar.

 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang