SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
2 - 1
Strömtorps IK
Tidaholms GoIF2 - 1Strömtorps IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 maj, 15:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088029
Samling:14:00
Tillbaka på Ulvesborg – då blev det tre poäng
2024-05-04 17:37

Riktig hemmapremiär på Ulvesborg.
Då kom också årets första trepoängare. 
– Äntligen! En eloge till spelarna, säger Johny David.

Efter matcher på konstgräsplanen var det så dags för årets första, riktiga, hemmamatch. På ett soldränkt Ulvesborg kom också seriespelets första trepoängare när Tidaholms G&IF besegrande Strömtorps IK med 2-1. 

 

– Äntligen! Det är kanske inte den finaste fotbollen idag, men det är så gött med tre poäng. Vi tar ett ordentligt ansvar och krigar verkligen, en stor eloge till spelarna, säger TG&IF-tränaren Johny David. 

 

Gästerna från Degerfors öppnade starkast och tog ledningen efter knappa 25 minuter. TG&IF saknade dock inte chanser, bland annat var Nils Liljebo snubblande nära en kvittering tio minuter senare. Det skulle dock dröja till halvlekens sista minut innan Florian Brahimi fick in 1-1-målet. 

 

I den andra halvleken upprepade sig händelseförloppet, eller i varje fall snudd på. Max Persson var först riktigt nära att sätta ett ledningsmål när han rann igenom i den 71:a minuten, men fick inte riktigt till avslutet. Knappt tio minuter senare höll sig samme Persson framme, då blev utdelningen desto bättre och 2-1 till de svartvita. 

 

–  Det är inte de bästa förutsättningarna, planen är snustorr. Vi vet ju att det är så här den här årstiden, vi kan inte spela ”vår fotboll” som vi vill utan får försöka anpassa oss. Tidigare har vi kanske försökt spela ”vår fotboll” ändå, men idag tar vi ansvar och krigar verkligen på ett sätt som behövs när underlaget är som det är.

 

Efter en tät matchning väntar nu uppehåll till fredag den 10 maj, när giffarna ställs mot IFK Mariestad på Lekevi. 

 

– Äntligen blir det en normal vecka för oss, det känns som att vi har spelat match var tredje dag den senaste månaden. 


TG&IF – Strömtorps IK 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 (25) Johannes Lahtinen, 1-1 (45) Florian Brahimi, 2-1 (82) Max Persson


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang