SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Syrianska FK Lidköping
0 - 1
Tidaholms GoIF
Syrianska FK Lidköping0 - 1Tidaholms GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 juni, 16:00
Plats:Framnäs IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088057
Samling:15:00
TG&IF krigade till sig tre poäng i Lidköping
2024-06-08 22:08

TG&IF var tillbakapressat i andra halvlek. Då krigade laget till sig en seger på Framnäs mot Syrianska FK Lidköping.
– Allt flyter inte på av sig självt hela tiden och då måste man ta fram andra verktyg. Det gjorde vi i dag och därför vann vi, sa tränaren Johny David.

Syrianska FK Lidköping har gått bra i seriespelet. Laget hade inte förlorat mer än en match under säsongen och i den senaste omgången blev laget det första för säsongen att besegra Skara FC. 
I lördagens match på Framnäs var det dock Giff som började bäst. Sedan skapade hemmalaget ett par bra lägen som Villiam Fransson fick avstyra innan Ludvig Fransson gjorde matchens första (och vad som kom att bli enda) mål.
– Jag var nöjd med första halvlek. Då gjorde vi många grejer som var rätt. Vi spelade med ett lugn, och vi hade tålamod. Vi jobbade systematiskt och använde vår målvakt som vi hade snackat mycket om. De satte lite högre press på slutet och fick lite momentum, men i det stora hela var det en bra halvlek, sa Johny David. 
I den andra halvleken fick TG&IF försvara mest hela tiden. Dock stack de svartvita fram emellanåt och inbytte Simon Herthnek var ytterst nära att göra 2–0 framspelad av Juan Rodriguez Sastre, som gjorde debut i Giff-tröjan. Men det stannade vid ett mål. TG&IF åkte hem med tre nya poäng.
– Det var mycket hjärta i slutet och vi snackade om det innan. Vi pratade om att vi behövde vara modiga. Om man vill vinna matcher som den här, då måste man vara modig. Man kan inte stå och gömma sig bakom någon annan, utan behöver kliva fram först i ledet. Vi gjorde det som lag. Det här var verkligen en laginsats. Vi var bra som lag, sa David och fortsatte:
– De som byttes ut gick inte gå av för att de gjorde en dålig match, utan för att de var trötta. Inhopparna kom in och hjälpte laget. I andra halvlek visade vi något som vi saknat de senaste matcherna. Allt flyter inte på av sig självt hela tiden och då måste man ta fram andra grejer. Det gjorde vi i dag och därför vann vi.

 

Syrianska FK Lidköping – TG&IF 0–1 (0–1)
Mål TG&IF: Ludvig Fransson.


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang