SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
2 - 2
IFK Tidaholm
Tidaholms GoIF2 - 2IFK Tidaholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 juni, 15:00
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088053
Samling:14:00
TG&IF vände underläge till en derbypoäng
2024-06-01 18:03

Det blev en derbypoäng efter 2-2 på Ulvesborg.
Men kändes snarare som två förlorade poäng.
- Jag tycker vi ska vinna idag, säger Johny David.

Lördag och gassande solsken – förutsättningarna för årets första Tidaholmsderby var optimala. Och visst bjöd lagen och spelarna upp. Matchen på Ulvesborg svängde en aning fram och tillbaka innan den slutade 2-2. Men för TG&IF kändes det som en missräkning med ett oavgjort resultat. 

 

- Just nu är känslan att vi har förlorat två poäng, det tycker jag. Vi hade gärna velat vinna och jag tycker att vi ska vinna idag, säger TG&IF-tränaren Johny David. 

 

Hemmalaget öppnade klart starkast. Max Persson hade ett jätteläge redan efter tio minuter, men bollen var några centimer på fel sida stolpen. Strax därefter var Theo Lidén nära på att rinna igenom till ett lika bra läge. Men efter knappa halvtimman svängde matchen över helt och fullt i IFK-favör. Inom loppet av tio minuter gick IFK upp i en 2-0-ledning efter två hörnsituationer där bollen hamnade i nät, båda gångerna var det lite oklart vem som egentligen var sist på den. 

 

- Vi börjar bra men sen får IFK en perfekt matchbild, precis som de vill ha den. De får energi av sina två hörnmål samtidigt som vi tappar fokus, det är lätt hänt men inte bra.

 

Efter en avvaktande start i den andra halvleken fick TG&IF sin chans att komma tillbaka in i matchen när de tilldömdes en straffspark i 59:e minuten. Den förvaltande Max Persson på bästa sätt och reducerade till 1-2. Tio minuter senare blev IFK:s Marios Shamoun utvisad efter sitt andra gula kort – då satte giffarna in all offensiv kraft som fanns att tillgå. Ett tag såg det dock inte ut att räcka, IFK stängde effektivt ned alla ytor när de svartvita försökte spela isär dem.

 

Men i den 82:a minuten kom så Theo Lidén loss på kanten och spelade in bollen till David Gegerfelt som distinkt drog in 2-2-kvitteringen i nättaket. 

 

- I halvlek snackar vi lite om upplägget, vi försöker ändra formation och gör lite taktiska förändringar. Och det ger ju effekt, nästan i varje fall... det gick inte riktigt hela vägen. Som sagt, jag tycker vi ska vinna idag. Samtidigt gör IFK det bra, de spelar efter sina förutsättningar och jag tror de är ganska nöjda med en poäng. 


Tidaholms G&IF – IFK Tidaholm 2-2 (0-2)
Mål TG&IF: 1-2 (59) Max Persson, 2-2 (81) David Gegerfeldt 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang