SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tidaholms GoIF
Fotboll

Tidaholms GoIF
vs
Jönköping Södra
Tidaholms GoIFvsJönköping Södra

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 22 maj, 19:00
Plats:1 Ulvesborg
Förlust med flaggan i topp - TG&IF stod upp mot J-Södra
2024-05-22 22:17

TG&IF höll ut i 90 minuter. 
Men sen blev J-Södra lite för svåra.
- All eloge till spelarna, säger Johny David. 

På ett soldränkt Ulvesborg fick Tidaholms G&IF en flygande start i Svenska Cup-matchen mot Jönköpings Södra IF. Och länge stod de svartvita också upp på ett starkt sätt. Men i förlängningen sprang J-Södra ifrån till en 4-1-seger.

 

- Spelarna kan vara stolta, all eloge till dem. Det här var ett bra sätt att mäta oss, sättet vi spelar på och vår trupp mot ett starkt motstånd. Och jag tycker att vi gör det på ett bra sätt, framför allt i den första halvleken är vi riktigt bra, säger TG&IF-tränaren Johny David.

 

Just den första halvleken blev något av en chockstart för Jönköpingslaget. Giffarna tog ledningen redan i den sjunde minuten, när Ludvig Bodin Thorn nickade in en hörna från Florian Brahimi. Dessförinnan hade de svartvita hunnit med att ha två riktigt bra chanser och med lite, lite medstuds kunde ledningen ha varit, minst, den dubbla. 

 

J-Södra ruskade dock av sig den starten och kom tillbaka, 1-1-kvitteringen satt efter en knapp kvart. Men i stora drag stod TG&IF upp väldigt väl under de första 45 och skapade minst lika mycket, både i chansväg och sett till speluppbyggnad. 

 

- Vi gör en fantastisk första halvlek. Jag tycker inte att det ens en gång syns att det är en nivåskillnad på oss och J-Södra. Vi fullföljer jättebra i alla lägen.

 

I den andra halvleken blev det förvisso mer J-Södra-spel, men ändå inget klart övertag för smålänningarna. Giffarna kom dock lite för långt ifrån varandra i spelet för att hitta till riktigt samma typ av chanser som i den första halvleken. 

 

- Vi blir lite passiva och kommer inte riktigt loss från deras press, vi faller istället längre och längre ned. När vi försöker spela ett rakare spel är det lite för långt mellan lagdelarna och då blir det tungt. Målsättningen var ändå att försöka ta det till en förlängning.

 

Och visst blev det en förlängning på Ulvesborg. Men väl där gick luften ur TG&IF, mycket beroende på att J-Södra omgående satte ett 2-1-mål som punkterade matchen. Därefter trillade ytterligare två Jönköpingsmål in av bara farten. 

 

- Det blir kämpigt efter det där tidiga målet i förlängningen, det är tufft att spela så länge och sen åka på det. Men som sagt, spelarna ska vara stolta över sin insats. Serien är prioriterad för oss, idag var målet att mäta oss och rotera. Vi lyckas ju med båda, dels står vi upp på ett bra sätt och dels får i stort sett hela truppen spela. 

 

För TG&IF väntar härnäst Sörstafor-Kolbäck FK i seriespelet på lördag, en match som spelas i Hallstahammar. 

 

Tidaholms G&IF – Jönköpings Södra IF 1-4 (1-1)
Mål: 1-0 (7) Ludvid Bodin Thorn, 1-1 (17) Christian Azizsson, 1-2 (93) Hampus Israelsson, 1-3 (100) Arvid Eriksson, 1-4 (111) Isak Ellbring


<< Tillbaka

 
 
Följ oss!
 
Våra partners
Våra arrangemang