SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tidaholms GoIF
2 - 0
Alingsås IF FF
Tidaholms GoIF2 - 0Alingsås IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 september, 19:30
Plats:Ulvesborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088103
Samling:18:30
TG&IF förlängde fina hemmasviten
2021-09-10 22:58

Fler bilder (+53) >>

Den fina hemmaformen håller i sig.

TG&IF vann mot Alingsås IF hemma på Ulvesborg med 2–0 (1–0) efter två nickmål på två fasta situationer.

– Vi gör en ganska stark insats ändå. Framför allt tycker jag att vi gjorde det fint i andra halvlek, sa tränaren Patrik Andersson.

Alingsås IF:s senaste fem matcher har varit målkalas. Om det inte har varit AIF som stått för festen har det varit motståndarlaget, som senast när serieledande Herrestads AIF vann med 6–1. Innan det var det AIF som hade öst in mål och plockat tre trepoängare i rad. 

Men på Ulvesborg, bland vad det verkade som Västsveriges alla mygg, blev det målsnålare. Det gjordes bara två mål. Och TG&IF, som bara kammat noll i en av sex hemamatcher, gjorde båda.

I den nionde minuten nådde Filip Ljungberg högst på en frispark från vänster och skallade in 1–0. Målet blev den första halvlekens enda, men både Alingsås och TG&IF hade ytterligare chanser.

– Vi var väl inte riktigt helt nöjda efter första halvlek, även om vi ledde. Vi visste att vi kunde bättre. Vi blev lite för långa, analyserade Axel Axelsson i TG&IF och fick medhåll av tränaren Patrik Andersson.

– Det här var väl inte en tränares dröm, för det böljade ganska mycket fram och tillbaka i första halvlek. Då var det avslut nästan i varenda anfall ett tag samtidigt som det var många bollbyten. Det var full fart från båda håll. Alingsås var lite bättre än oss i första halvlek. De hade lite vassare chanser och var lite bättre än oss i spelet, sa Andersson, som sedan tyckte att giffarna kom ut starkare i den andra halvleken.

 

Bra start på andra

Theo Lidén hade en bra chans, Lucas Frölin en annan i inledningen när TG&IF ofta vann boll högt upp i planen. När 2–0-målet till slut kom, då om det på en ny fast situation. Axel Axelsson nådde före gästernas målvakt på en hörna från vänster och tryckte in 2–0 i den 58:e minuten.

– I andra kom vi ut och var bra. De skapade inte så mycket då. Vi å andra sidan skapade många lägen och vi har en bra känsla i laget. Det är bara att tuffa på nu, sa 2-0-målskytten Axelsson.

– Vi gör en ganska stark insats även om spelet böljade. Framför allt tycker jag att vi gjorde det fint i andra halvlek. Två mål på fasta situationer… det är ju inte varje dag vi gör det. Samtidigt tycker jag att vi även spelade till oss en del lägen. Vi hade något friläge och något i ramen, så vi borde kanske gjort något till. Hur som helst var det här en stark seger, sa tränare Andersson.

Gästerna hade en boll inne för 1–1, men den vinkades bort för offside och vid de frisparkar som bortalaget försökte reducera på i slutet svarade Edvin Lund Borg i Giff-målet återigen för en stabil insats.

I och med segern tog sig TG&IF förbi Gerdskens BK i tabellen och upp på en sjundeplats. Kanske kan de svartvit avancera ytterligare i tabellen på tisdag när hängmatchen mot IFK Hjo spelas på Ulvesborg?

Smolket i glädjebägaren för giffarnas del var att inbytte Max Persson fick bytas ut efter att ha fått en smäll.

– Vi får titta över hur det är med Max. Han hade ju lite oflyt att han fick bryta när han kom in. Däremot är Filip Lundgren frisk och kan spela igen på tisdag, berättade Patrik Andersson.

 

TG&IF – Alingsås IF 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (9) Filip Ljungberg, 2–0 (58) Axel Axelsson.

 

 


<< Tillbaka

 
 
 
Köper ditt virke ! Ring 070-6254421