Och en ny seger.

Med trepoängaren inhämtad i Främmestad hänger giffarna på i toppen.

– Vi har spelat bra länge. Nu kämpade och krigade vi riktigt bra också, kommenterar Johan Åhnborg.

De för dagen gulklädda giffarna tog tag i taktpinnen från start på Bergevi IP. Främmestad fick finna sig i att spela andrafiol när de inte kom tätt på de väl och snabbt spelande gästerna.

I matchminut 26 hade Axel Axelsson fint läge att ge sitt lag ledningen men avslutet täcktes. Giffarna fick utdelning några minuter senare istället. Albin Hoffman bröt uppspel och vann boll i minut 30. Han avancerade några meter innan han sköt 0–1 via stolpen.

Trots markant spelövertag gick Giff till pausvila med ”bara” en uddamålsledning.

Andra halvlek bjöd på helt annan karaktär.

Främmestad spelade mer fysiskt och rakare vilket störde giffarnas rytm.

– De är tunga. Men vi kämpar och sliter bra. Vi står upp. Spelat bra har vi gjort länge och nu tog vi kampen också. All träning av fysiken ger resultat, konstaterar Åhnborg.

Mitt i hemmalagets press gjorde giffarna 0-2. Efter framstöt på vänster rycker sig Max Persson fri och placerar behärskat bollen i målvaktens bortre hörn.

Hemmalaget gav dock Inte slaget förlorat.

Efter schabbel från Giff fick hemmalagets Daniel Fredriksson friläge som förvaltades till 1-2 blott fyra minuter efter 0-2-målet.

Med drygt 25 minuter kvar och var spelet böljande med stressigt och nervöst spel från båda lagen.

I matchminut 72 vann Albin Hoffman boll på mittplan. Han spelade brett på vänsterkanten där Jacop Eriksson stötte bollen vidare till hete Max Persson. Persson bröt in och placerade denna gången bollen i första hörnet, 1-3. Och lite lugn i Giff-lägret.

Det lugnet var dock dessvärre kortvarigt. I minut 80 skallade Daniel Fredriksson in sitt andra mål. Reducerat igen.

Dock visade Giff moral och kraft och tryckte på framåt. Pressen genererade en straff. Den satte Mikael Axelsson dit, hans femte straffmål för säsongen. Ridå för Främmestad och tre viktiga poäng för Giff som därmed befäste sin position i toppen av tabellen.

– Vi gör 70 riktigt bra minuter. Vi gör fyra mål framåt. Det borde ha varit något mål till och vi borde bara ha släppt ett. Nu blickar vi framåt, slutar påtagligt nöjde Åhnborg.

Främmestads IK – TG&IF 2-4 (0-1)

Mål TG&IF: Albin Hoffman (30), Max Persson (60, 72) och Mikael Axelsson (84). Främmestad: Daniel Fredriksson (64, 80).