Giff-seger i försäsongspremiären
2023-01-28 17:49

Fler bilder (+25) >>

Försäsongen är igång.
TG&IF inledde den med en 2–1-seger mot IFK Skövde efter att Eric Lindroth blivit matchvinnare.
– Jag fick på en bra träff, log han.

Lindroth har haft två skadefyllda säsonger i TG&IF. Den första blev helt förstörd. Efter sommaren spelade Lindroth en del matcher i U-laget och fick, till slut, göra ett inhopp i A-laget. Nu avgjorde Lindroth, som placerades som vänsterback, försäsongens första match när han skickade in en kanon i bortre krysset i andra halvlek.
– Jag siktade på bortre, sa Lindroth.
Det var snyggt.
– Ah, sådär…
Det var även nära att han repriserade målet i slutet av matchen. Men det andra skottet tog i kryssribban och ut.
– Jag fick på en bra träff. Det andra skottet var bättre, men det var skönt att det ena gick in.
Hur var det för egen del att spela igen?
– Det var länge sedan nu, det var väldigt skönt. Kroppen känns bra. Vi har kört på bra under de första veckorna på försäsongen. Vi kom in i det bättre under de sista 25 minuterna i den första halvleken, sedan öppnade vi andra halvlek bra och låg högt på dem. De fick inte något etablerat spel. Det kändes bra, sa Lindroth.

Bytte åtta spelare

TG&IF spelade de två halvlekarna med två helt olika lag. Från den första halvleken byttes åtta spelare ut till den andra. Och som Lindroth var inne på blev de svartvita bättre och bättre under den första halvleken. För inledningen tillhörde helt och hållet IFK Skövde. De blå, som besegrade TG&IF tre gånger under förra säsongen på vägen till seriesegern i division 3 och DM-final, både skapade och bjöds på chanser innan laget tog ledningen. Giffarna kvitterade genom Josip Maracic och hade sedan bud på fler mål innan paus.
Målet kom istället i den andra halvleken när inbytte Eric Lindroth pangade in 2–1 från distans.
På lördag spelar TG&IF säsongens andra träningsmatch då Skövde AIK:s akademilag kommer till konstgräsplanen i Tidaholm. Avspark 16.00

IFK Skövde – TG&IF 1–2 (1–1)
Mål TG&IF: Josip Maracic, Eric Lindroth.